COVID-19 în MOLDOVA

Ce alimente trebuie să consumi ca să scapi de anemie

Ce alimente trebuie să consumi ca să scapi de anemie

Atunci cînd nu ai suficiente celule roșii de sînge, se instalează anemia.

Simptomele sînt: dificultăți de respirație, oboseală extremă, paloare, durere toracică, stare de confuzie, dureri de cap și infecții frecvente.

Pentru a scapă de anemie, poți include în dieta zilnică aceste alimente care îți ameliorează considerabil condiția medicală.

Spanacul: această populară legumă cu frunze verzi ajută la prevenirea anemiei. Este o mare sursă de calciu, vitaminele A, B9, E și C, fier, fibre și beta-caroten. Acesta ajută la îmbunătățirea stării de sănătate generală a organismului.


Roșiile conțin vitamina C și licopen. Vitamina C ajută la absorbția mai ușoară a fierului în organism. Ele sînt, de asemenea, bogate în beta-caroten și vitamina E.

Pîine intergală din cereale. O felie de pîine de cereale se spune că conține aproximativ 6% din fierul necesar zilnic organismului. Este o bună sursă de fier non-hem și ajută la lupta deficitului de fier din corp.

Nucile sînt o sursă bună de fier și ajută la stimularea cu ușurință a nivelului de fier din organism.

Mierea este un alt aliment că sursă bogată de fier. Conține aproximativ 0,42 mg de fier în 100 de grame de miere. Mierea conține și cupru și magneziu, care ajută la creșterea hemoglobinei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load