COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce alimente putem consuma pe caniculă?

Ce alimente putem consuma pe caniculă?

A venit vara şi a adus cu sine canicula, iar fiecare caută modalități de a se salva de ea.

Iată cîteva sugestii ce poate fi consumat pe vreme caldă și la ce ar fi mai bine să refuzați.

Se recomandă:

• Fructe și legume – conțin antioxidanți care ajuta la reducerea ratei de oxidare, şi fibre, care împiedică acţiunea enzimelor şi încetinesc absorbţia de glucide şi grăsimi;
• Verdeața - bogată în fibre, şi săruri minerale;
• Apa minerală – potolește setea. Se recomandă cîte 2-3 înghițituri la fiecare 15 minute.
• Fructe citrice – conțin vitamina C (pe caniculă organismul are nevoie de vitamine);
• Ceaiul verde – potolește bine setea. Se recomandă să se bea 1-2 cești pe zi;
• Carne de pasăre şi peşte - surse de proteine ​​valoroase.


Nu se recomandă:

• Băuturi alcoolice - duc la deshidratare;
• Alimente grase şi din carne – pe caniculă necesarul de energie se reduce cu cel puţin 5%, astfel încît aportul caloric zilnic ar trebui să fie redus;
• Cafea - afecteaza sistemul cardiovascular, deshidratează organismul, contribuie la o scădere a eficienţei pe căldură;
• Băuturi carbogazoase dulci - deshidratează organismul și provoacă setea.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load