COVID-19 în MOLDOVA

Care sînt beneficiile neașteptate ale lipsei vizei de reşedinţă

Care sînt beneficiile neașteptate ale lipsei vizei de reşedinţă

Investițiile în apartamente pentru venituri suplimentare din închirieri pe termen scurt s-au dovedit a fi mai profitabile decît achiziționarea de apartamente în același scop. Acest lucru este menționat în materialele analiștilor companiei R-Fix din Sankt Petersburg.


Compania a ajuns la această concluzie prin compararea costurilor medii de achiziție a diferitelor tipuri de proprietăți imobiliare din Sankt Petersburg și a ratei zilnice de închiriere la care ar fi solicitate. Conform statisticilor R-Fix, costul mediu pe metru pătrat în complexele de apartamente urbane - imobiliare destinate de fapt locuințelor, dar în mod legal legate de tipul nerezidențial - este de aproximativ 150 de mii de ruble.


În acest caz, costul minim al lotului pornește de la 1,91 milioane de ruble. Cu un astfel de buget, puteți cumpăra un apartament de 23,2 m.p. - este posibil ca această zonă să nu fie suficientă pentru un trai confortabil permanent, dar chiriașii vor fi gata să închirieze obiectul „cu ziua”. Un metru pătrat într-un astfel de apartament poate costa proprietarul de la 82,5 mii de ruble, a calculat compania.Prin închirierea unui astfel de apartament, avînd un grad de solicitare de 60-70 la sută, proprietarul va putea cîștiga aproximativ 42 de mii de ruble pe lună, venitul anual ridicîndu-se la 504 mii de ruble. Costurile aferente exploatării imobiliare, conform estimărilor analiștilor R-Fix, vor alcătui aproximativ 18 mii de ruble pe lună - suma include serviciile companiei de administrare, comisionul pentru site-urile de rezervare online, costurile de curățare și plata pentru locuințe și servicii comunale. Excluzînd aceste cheltuieli, profitul anual al proprietarului apartamentului va fi de aproximativ 287,4 mii de ruble.


Pe baza acestor parametri, achiziția unui apartament mic pentru o afacere de închiriere poate fi plătită în 6,6 ani, cu un randament mediu anual de 15%. Un apartament din aceeași zonă poate aduce venituri comparabile, totuşi costul său se va recupera în 12 ani, a calculat compania.


Conform statisticilor agenților imobiliari din Moscova, costul minim al unui apartament din capitala Rusiei, în august 2019, s-a ridicat la 2,7 milioane de ruble. Cu acest buget, puteți cumpăra o garsonieră cu o suprafață de 13 metri pătrați.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load