X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Care este pericolul ambalajelor alimentare pentru creier

2 noi. 2019,, 17:30   Externe
2826 1

Oamenii de știință au descoperit că substanțele chimice din ambalajele alimentare, care ajung și în produsele alimentare, nimerind în organismul femeilor însărcinate pot provoca retard mental la copii.

La studiu au participat 718 femei în primul trimestru de sarcină. Experții au măsurat 26 de substanțe chimice în probele de sînge și urină ale acestora, inclusiv bisfenol A (care se conține în recipiente de plastic), pesticide, ftalați și alte substanțe chimice.

Monitorizarea copiilor născuți au arătat faptul că un conținut ridicat al chimicalelor în sîngele mamelor în timpul sarcinii a contribuit la un coeficient de inteligență mai mic la copiii de șapte ani. Mai mult, cei mai mici indicatori s-au înregistrat la băieți. Cel mai negativ efect a fost exercitat de bisfenol.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?