Care este pericolul ambalajelor alimentare pentru creier

Care este pericolul ambalajelor alimentare pentru creier

Oamenii de știință au descoperit că substanțele chimice din ambalajele alimentare, care ajung și în produsele alimentare, nimerind în organismul femeilor însărcinate pot provoca retard mental la copii. 

La studiu au participat 718 femei în primul trimestru de sarcină. Experții au măsurat 26 de substanțe chimice în probele de sînge și urină ale acestora, inclusiv bisfenol A (care se conține în recipiente de plastic), pesticide, ftalați și alte substanțe chimice. 

Monitorizarea copiilor născuți au arătat faptul că un conținut ridicat al chimicalelor în sîngele mamelor în timpul sarcinii a contribuit la un coeficient de inteligență mai mic la copiii de șapte ani. Mai mult, cei mai mici indicatori s-au înregistrat la băieți. Cel mai negativ efect a fost exercitat de bisfenol.


 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load