COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Care este limita de vîrstă pînă la care oamenii pot trăi

Care este limita de vîrstă pînă la care oamenii pot trăi

Care este vîrsta maximă pînă la care oamenii pot trăi? Este întrebarea la care oamenii de știință au încercat să găsească un răspuns de-a lungul anilor.

S-ar putea să nu existe o limită de vîrstă pînă la care oamenii pot trăi, cercetătorii nereușind să indentifice una pînă în prezent.

Supercentenarii (persoanele care au atins vîrsta de 110 ani) Emma Morano, care a murit la 117 ani, și Jeanne Calment, care s-a stins din viață la 122 ani, i-au determinat pe cercetători să încerce încă o dată să descopere care este pragul maxim de vîrstă pe care oamenii îl pot atinge.

Într-un studiu publicat în luna octombrie în revista Nature, o echipă de cercetători de la Institutul de Medicină Albert Einstein din New York a ajuns la concluzia că omenirea și-a atins limitele și că recordul actual nu mai poate fi doborît. Cercetătorii au analizat mai multe baze de date care conțineau informații în legătură cu durata maximă de viață din mai multe zone ale lumii. Însă rezultatele acestui studiu sînt contrazise de alte cinci studii realizate ulterior care au arătat că datele pe care le-au folosit în cadrul cercetării erau incomplete, scrie Live Science.


Cele mai recente studii au analizat durata de viață a celor mai longevive persoane din mai multe zone din lume și au descoperit că durata maximă, dar și cea medie vor continua să crească în anii următori, luînd în calcul și faptul că condițiile de viață se vor îmbunătăți.

Chiar dacă pentru moment nu poate fi stabilită cu exactitate limita maximă de vîrstă, asta nu înseamnă că nu există, spun specialiștii, iar dificultatea pe care o presupune obținerea unui răspuns este dată de condițiile speciale pe care o cercetare de acest gen o presupune. Astfel că rezultatele diferă în funcție de metodele folosite în evaluarea statisticilor, adaugă specialiștii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load