COVID-19 în MOLDOVA

Care este legătura dintre anumite sentimente și apariția problemelor de sănătate

Care este legătura dintre anumite sentimente și apariția problemelor de sănătate

Medicii nu le văd și nici nu există o analiză care să le scoată la iveală, dar cu toate acestea, emoţiile pe care fiecare dintre noi le resimțim, în diverse împrejurări, pot avea un impact puternic asupra organismului.

Uite care este legătura dintre anumite sentimente și apariția problemelor de sănătate.

Felul în care ne simțim în anumite momente ale vieții își poate pune puternic amprenta asupra stării de sănătate. Astfel, sentimente ca singurătatea, furia sau anxietatea pot da naștere unor afecțiuni grave, iar unele dintre ele, în cazuri grave, chiar pot duce la deces.


Singurătatea

Tensiunea arterială a persoanelor singure creşte mai mult faţă de tensiunea celor active din punct de vedere social. Problema este că tensiunea arterială mare creşte, la rîndul ei, riscul de atac de cord și astfel, de deces prematur.

Furia

Atunci cînd oamenii izbucnesc din cauza furiei, durerea de spate pe care ei o simt se intensifică. Furia activează căile neuronale care transferă tensiunea mentală pînă la muşchii din jurul coloanei vertebrale. O persoană cu accese de furie poate avea şi o altă problema: corpul nu mai produce suficiente endorfine.

Pesimismul

Pesimiştii sînt expuşi unui risc mai mare de accident vascular cerebral decît persoanele care gîndesc pozitiv. Gîndirea negativă duce la distrugerea vaselor de sînge şi afectează negativ sistemul nervos care controlează inima, crescînd astfel riscul de accident vascular cerebral.

Anxietatea

Starea de îngrijorare continuă creşte riscul de demență. Motivul este dat de creşterea nivelului de glucocorticoizi, hormoni care distrug celulele creierului şi afectează memoria.

Deși de multe ori poate părea aproape imposibil, toate aceste emoții pot fi controlate cu un exercițiu de voință din partea fiecărei persoane. Important este ca persoana afectată să nu vrea să se lase pradă acestor emoții, să nu le permită să pună stăpînire pe mintea sa. Soluții există pentru fiecare caz în parte. Nu vei deveni victima singurătății dacă vei socializa și vei încerca să îți faci prieteni. Nu mai fi pesimistă și gîndește-te mereu că, indiferent de greutăți, viața este frumoasă și trebuie trăită cu toată bucuria. În privința anxietății și a furiei, cînd simți că nu le mai poți controla, este de preferat să te adresezi unui specialist.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load