COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Care este cel mai bun remediu pentru tuse

Care este cel mai bun remediu pentru tuse

Tusea se manifestă printr-un sentiment de disconfort care apare atunci cînd gîtul este iritat, fie din cauza prafului sau a secrețiilor nazale. Majoritatea tipurilor de tuse sînt cauzate de răceală și vor trece de la sine.

Pentru a ameliora starea de disconfort cauzată de tuse, medicii și farmaciștii recomandă adesea siropuri de tuse și dropsurile mentolate, transmite NOI.md cu referire la tabuhighlife.ro.

Există însă un remediu foarte eficient, pe care îl poți lua atunci cînd medicamentele nu mai funcționează. Ceaiul de ceapă este considerat cel mai bun medicament pentru tuse.

Cum se prepară:

Tuse seacă: se toarnă două pahare de apă fierbinte peste două linguri de coji de ceapă mărunţite şi se fierbe la foc domol timp de 15 minute. După ce se răcoreşte, soluţia se strecoară şi se bea cîte un sfert de cană de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.


Gît roşu: în caz de congestie şi durere la nivelul gîtului, se prepară o infuzie din cîteva coji de ceapă la o cană de apă fierbinte; după infuzare, soluţia se strecoară şi se foloseşte cînd este călduţă pe post de gargară.

Pentru întărirea sistemului imunitar, dar şi ca adjuvant în caz de gripă: se amestecă o lingură de coji de ceapă mărunţite cu o linguriţă de pudră de rădăcină de lemn dulce şi o mînă de ace de pin (40 – 50 g), peste care se toarnă 2 litri de apă fierbinte; compoziţia se fierbe timp de 20 de minute, se adaugă apoi 2 linguri de măceşe zdrobite şi se mai fierbe timp de un minut. Soluţia se toarnă într-un termos, după 10-12 ore se strecoară şi se ţine la răcoare. Se consumă cîte un litru pe zi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load