COVID-19 în MOLDOVA

Care este cel mai bun antioxidant al verii

Care este cel mai bun antioxidant al verii

Este antioxidantul vedetă al verii, mai puternic decît celebra vitamină C, explică un cunoscut nutriționist.

Cele mai recente studii în domeniu demonstrează că este un fitonutrient care previne apariţia celulelor canceroase şi încetineşte dezvoltarea acestora, spune nutriționistul Wasim Nazer pentru Doctorul Zilei.

Antioxidantul vedetă al verii Licopenul, căci despre acest antioxidant vorbim, este un adjuvant de încredere și în lupta cu razele solare, dușmanul celor care uită care este programul corect de stat la plajă, transmite doctorulzilei.ro.


Un consum corect de preparate care au în compoziție o concentrație importantă de licopen sînt de mare ajutor în acest sezon canicular.

Dacă te intrebi care sînt fructele și legumele cel mai bogate în licopen, nutriționistul Wasim Nazer explică punctual: „Cea mai importantă sursă sînt fructele și legumele colorate oranj-roșii, principalele sînt roșiile, în special tomatele concentrate, sucul de roșii sau pastă, acolo găsim o cantitate importantă de licopen”.

Un secret extrem de important pe care ți-l oferă specialistul este acela că licopenul trebuie consumat în combinație combinație cu grăsimi sănătoase. „Este foarte important ca atunci cînd mîncăm o roșie, o salată de roșii, să punem o linguriță de ulei, de ulei de măsline, de preferat. Sau cînd mîncăm ceva roșu, să luăm și ceva grăsimi pe lîngă el, ca să putem să cîștigăm tot licopenul din el.”, conchide specialistul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load