Care dulciuri pentru copii sînt cele mai periculoase

Care dulciuri pentru copii sînt cele mai periculoase

Pe listă se află ciocolata cu lapte şi umpluturi de creme, prăjiturile învelite în ciocolată, ouăle de ciocolată, napolitanele şi bezelele de tip marshmallow, care au un conţinut ridicat de zahăr, multe calorii şi zero valoare nutritivă.


Consecinţele vor fi starea de neastîmpăr iniţială a copiilor – zahărul creşte nivelul de energie – pentru ca mai apoi micuţii să devină apatici, lipsiţi de concentrare şi obosiţi, ca urmare a reducerii drastic a glicemiei.


Un alt obicei nesănătos specific nu doar nouă, românilor, este să le oferim copiilor la micul dejun lapte cu felii de pîine unse cu cremă de ciocolată sau cu cereale colorate care au foarte mult zahăr şi coloranţi. Zahărul creşte foarte mult riscul de apariţie a cariilor, la fel şi caramelul din anumite batoane cumpărarate celor mici.


Nu sînt de ignorat nici acadelele atît de dorite de prichindei, care au însă un efect devastator pentru dantură. Cu cît sînt ţinute mai mult în gură, cu atît creşte riscul de carii, susţin medicii stomatologi, conform adevarul.ro.


Variante sănătoase de dulciuri există, dar degeaba i se oferă copilului o îngheţată sau un iaurt cu bucăţi de fructe proaspete dacă părinţii nu i-au făcut acestuia o educaţie alimentară. Cu cît părinţii amînă mai mult acest aspect, cu atît mai greu le va fi copiilor să renunţe la aceste plăceri dulci hipercalorice şi deloc sănătoase.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load