TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Capitala în care a fost interzisă circulaţia motocicletelor

Capitala în care a fost interzisă circulaţia motocicletelor

Motocicliştii nu mai au voie să circule începând de duminică, 7 iulie, prin Adis Abbeba, capitala Etiopiei.

Măsura face parte dintr-un plan de combatere a criminalităţii. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Şeful de stat-major al armatei etiopiene a fost ucis de garda sa de co... Cu peste 3 milioane de locuitori, Adis Abbeba este considerat un oraş sigur pentru continentul african. Însă un studiu cu privire la criminalitate publicat recent au pus în gardă autorităţile locale.

Potrivit studiului, „un număr semnificativ din infracţiunile comise în oraş sunt făcute cu ajutorul motocicletelor, în special jafurile“. În faţa acestei constatări, Primăria din Adis Abbeba a decis să ia o măsură radicală, şi anume să interzică circulaţia motocicletelor începând din 7 iulie, cu excepţia celor aparţinând întreprinderilor private, instituţiilor de stat şi corpurilor diplomatice.

La fel ca în multe oraşe mari din Africa, motocicleta s-a impus ca o soluţie ideală pentru decongestionarea traficului în Adis Abbeba. Însă, pe lângă utilizarea normală, acest mijloc de transport este folosit în Etiopia mai ales în activităţi de contrabandă. Mulţi etiopieni au fost prinşi transportând arme şi diverse obiecte ilegale cu ajutorul motocicletelor, care nu sunt înregistrate în baza de date a autorităţilor de transport şi nu sunt taxate. Etiopia traversează o perioadă tensionată, marcată îndeosebi de o serie de asasinate politice.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load