COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Biologii au "auzit" discuțiile subacvatice ale pinguinilor

Biologii au "auzit" discuțiile subacvatice ale pinguinilor

După cum scrie portalul ScienceAlert, oamenii de știință au demonstrat pentru prima dată că pinguinii emit sunete sub apă în timpul vînătorii.


În afara sezonului de reproducere, pinguinii își petrec cea mai mare parte a vieții în ocean. Aceștia se pot scufunda la o adîncime de la 20 pînă la 500 de metri (în funcție de specie) în căutarea de pește, plancton sau calmari.


Oamenii de știință au vrut să afle dacă pinguinii pot emite sunete sub apă. Pentru a face acest lucru, o echipă de cercetare de la Universitatea Nelson Mandela (Africa de Sud) a fixat mici camere video cu microfoane încorporate pe spatele pinguinilor de trei specii: pinguinul regal, pinguinul subantarctic și pinguinul cu părul de aur.


Studiul, publicat în revista Zoological Science, a demonstrat pentru prima dată că pinguinii emit sunete sub apă în timpul vînătorii.Cu ajutorul camerelor video, oamenii de știință au înregistrat 203 de strigăte subacvatice de la toate cele trei specii în aproape cinci ore de filmare subacvatică. Toate strigătele erau scurte și erau emise în timpul scufundărilor, cînd pinguinul vîna.


Deoarece la toate cele trei specii a fost observată comunicarea subacvatică, se presupune că acest comportament este caracteristic altor specii de pinguini.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load