COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Beneficiile uleiului de argan

Beneficiile uleiului de argan

Uleiul de argan era folosit în trecut pentru a vindeca rănile, trata infecțiile pielii, hidrata pielea și menține sănătatea părului. Iată care sînt beneficiile uleiului de argan, pe lîngă cele enumerate mai sus.

Ce proprietăți ale uleiului de argan îți pot fi de folos?

1. Tratează acneea și alte afecțiuni ale pielii
Uleiul de argan reduce inflamațiile pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul și eczemele. Utilizarea acestui ulei poate întineri și oxigena celulele pielii, transmite eva.ro.

2. Îmbunătățește sănătatea ficatului
Studiile efectuate au ajuns la concluzia că uleiul de argan ne poate proteja organismul împotriva bolilor hepatice. În timpul testelor de inducere a disfuncției hepatice, uleiul de argan a menținut producția de insulină chiar și cînd ficatul era supus stresului.

3. Previne cancerul
Avînd un conținut bogat de antioxidanți, uleiul de argan ajută la reducerea tumorilor și a altor creșteri canceroase. Squalena din uleiul de argan protejează organismul împotriva cancerului de piele.

4. Vindecă rănile și arsurile
Uleiul de argan accelerează procesul de vindecare și previne infecțiile rănilor. Un studiu efectuat asupra arsurilor de gradul 2 a arătat că arsurile tratate cu ulei de argan s-au vindecat mai repede.

5. Întinerește pielea
Expunerea la raze ultraviolete poate accelera deteriorarea pielii. Utilizarea uleiului de argan favorizează regenerarea celulelor pielii și elimină apariția petelor cauzate de înaintarea în vîrstă și a cicatricilor.
De asemenea, uleiul de argan stimulează oxigenarea celulelor și reînnoiește celulele pielii, făcînd pielea mai elastică și mai fină.

6. Stimulează sănătatea cardiovasculară
Acizii grași linoleici și oleici ajută la reducerea colesterolului rău, în timp ce mențin nivelul colesterolului bun, ajutînd în acest fel la prevenirea atacurilor de inimă, a accidentelor vasculare cerebrale. În plus, acest ulei ajută la reducerea apariției bolilor cardiace.

Cum poți include uleiul de argan în rutina zilnică?

Cunoscut pentru proprietățile sale nutritive, uleiul de argan este folosit ca un hidratant pentru piele. Pune o picătură de ulei de argan în mînă și întinde pe picioare, brațe, gît și față.

Insistă în zonele dure, cum ar fi coatele și genunchii.

Uleiul de argan este folosit și ca balsam de păr, mai ales dacă ai firul de păr uscat și fragil. În funcție de lungimea părului, folosește 1-2 picături și masează părul la vîrfuri.

Folosit în locul altor uleiuri, uleiul de argan (doar varianta comestibilă) poate fi folosit în salate sub formă de dressing, în sosuri sau chiar și ca un sos pentru pîine. Poate fi folosit în loc de unt sau ulei de măsline.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load