Avertizare: băuturile foarte fierbinți cauzează cancer

Avertizare: băuturile foarte fierbinți cauzează cancer

Sezonul rece pare să aibă în plan să mai rămînă activ pentru ceva timp.

Job-ul sau întîlnirile importante nu țin cont de vremea de afară, iar tu ești nevoită să ieși în frig. Care este primul lucru pe care îl faci ca să te încălzești? După ce te îmbraci gros cu mănuși, fular și fes în cap, pregătești repede o cană cu o băutură fierbinte. Ciocolata caldă este mai bună ca niciodată, nu?

Ei bine, trebuie să știi că specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății trag un semnal de alarmă foarte serios, în această perioadă. Se pare că băuturile calde sînt foarte nocive pentru organismul uman. Descoperă în rîndurile de mai în jos care sînt riscurile la care ne expunem dacă bem băuturi fierbinți!

Agenția Internațională pentru cercetarea cancerului clasifică băuturile fierbinți ca fiind cancerigene. Prin băuturi fierbinți ne referim la o temperatură a lichidului de peste 65 de grade Celsius. În Statele Unite, spre exemplu, cafeaua, ceaiul, ciocolata caldă și alte lichide care se beau fierbinți au o temperatură mai scăzută de 65 de grade, în urma acestor avertismente. 

Una dintre băuturile tradiționale din sudul Americii, Asia și Africa se servește la o temperatură foarte ridicată. Cercetătorii au demonstrat că în acele zone riscul de îmbolnăvire de cancer esofagian este mult mai ridicat

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load