TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Au fost descoperite morminte şi ateliere străvechi, din cea de-a 18-a Dinastie egipteană

Au fost descoperite morminte şi ateliere străvechi, din cea de-a 18-a Dinastie egipteană

Arheologi egipteni au descoperit ateliere şi un mormînt străvechi în oraşul Luxor, sudul Egiptului, a declarat joi arheologul Zahi Hawass care a condus lucrările, relatează dpa, citat de agerpres.ro.


Cele 30 de ateliere, din cea de-a 18-a Dinastie egipteană (1550-1292 î.Hr.), erau folosite pentru prelucrarea lemnului, olărit şi pentru realizarea de obiecte funerare, a declarat el pentru jurnalişti.


Zahi Hawass, fost ministru al antichităţilor, este şeful expediţiei egiptene care a făcut descoperirile.


Arheologii au descoperit de asemenea un mormînt cu o intrare similară cu cea a faimosului mormînt al faraonului Tutankhamon, descoperit în Luxor în 1922, a mai spus Hawass.


Obiecte din aur, un sigiliu din argint şi resturi de mumificare au fost găsite în interiorul mormîntului recent descoperit.


Tutankhamon, cunoscut drept Regele Tut, avea nouă ani când a devenit faraon egiptean. El a domnit între 1333 şi 1323 î. Hr., fiind unul dintre ultimii regi ai celei de-a 18-a Dinastii egiptene.


Tezaurul Regelui Tut va reprezenta piesa centrală a noului Mare Muzeu Egiptean, construit lângă faimoasele Piramide din Giza.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load