Au fost descoperite două noi schiţe realizate de Vincent van Gogh

Au fost descoperite două noi schiţe realizate de Vincent van Gogh

Între anii 1886 şi 1887, Vincent van Gogh a trăit cu fratele său Theo într-un apartament din Montmartre. Aici a compus o serie de lucrări în care prezenta privelişti rurale, mori de vînt, grădini de legume şi priveliştea pe care o avea de la geamul său.


Atlas Obscura notează că în cadrul unei  noi cercetări realizate de specialiştii din cadrul Muzeului Van Gogh din Amsterdam au fost descoperite două lucrări ale artistului ce fac parte din perioada Montmartre. Sursa:  VAN GOGH MUSEUM


Opera ''Dealurile din Montmartre şi Cariera de Piatră'', o schiţă din 1886, a fost achiziţionată de fundaţia Van Vlissinger în 2015. În prezent, după patru ani de analize, specialiştii au confirmat că schiţa a fost realizată de Van Gogh.Sursa:  VAN GOGH MUSEUM


Opera a ajutat la descoperirea autenticităţii unei alte lucrări - ''Dealul din Montmartre'', care exista anterior în cadrul muzeului şi despre a cărei valoare nu se ştia. ''Este minunat că am descoperit doua schiţe care pot fi adăugate colecţiei lui Vang Gogh,'' a declarat directorul muzeului Axel Ruger. 


Cele două lucrări de artă au fost prezentate, marţi, publicului la muzeul Singer Laren din centrul Olandei, în expoziţia "Impresionism şi dincolo de acesta. O călătorie minunată".


 


Pictorul postimpresionist olandez Vincent van Gogh (1853 - 1890) este una dintre cele mai influente figuri în istoria artei. El este unul dintre creatorii care au contribuit la dezvoltarea artei moderne, iar multe dintre tablourile sale au fost vîndute la licitaţii pentru zeci de milioane de dolari. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load