Au fost create celule artificiale pentru tratamentul cancerului

Au fost create celule artificiale pentru tratamentul cancerului

Oamenii de știință de la Colegiul Imperial de la Londra au creat pentru prima oară celule artificiale, capabile să perceapă factorii mediului înconjurător și să elimine substanțe chimice drept reacție la stimuli. 


Celula artificială constă dintr-o membrană cu pori prin care pătrund ionii de calciu. În interiorul ei se regăsesc bule cu enzime care se activează în prezența calciului. Enzimele, la rîndul său, contribuie la eliminarea unor particule fluorescente.


Potrivit savanților, ei au reușit să creeze o cale metabolică simplă, întrucît nu trebuie să inventeze mecanisme de curățare de subproduse care ar fi periculoase pentru o celulă vie.


Cercetătorii consideră că astfel de invenții ar putea fi aplicate în biotehnologie și medicină. Celule artificiale se potrivesc pentru identificarea marcherilor biologici ale tumorilor canceroase și sinteza substanțelor medicinale în organism.


Pe lîngă aceasta, celulele pot detecta metalele grele în mediul înconjurător și elimina substanțele care leagă și neutralizează poluanții.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load