COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Au fost anunțate metodele de combatere a hipertensiunii arteriale

Au fost anunțate metodele de combatere a hipertensiunii arteriale

Hipertensiunea arterială ar putea provoca tromboză, atac cerebral sau stop cardiac, de aceea este important ca aceasta să fie scăzută la timp.

Specialiștii au anunțat cele mai simple modalități de stabilizare a tensiunii fără medicamente, scrie Medikforum.

Hipertensiunea se consideră tensiunea cu valorile 140/90 și mai sus. Cea mai simplă modalitate de reducere a acesteia este administrarea inhibitori ECA și diureticilor. Însă oamenii de știință recomandă în primul rînd să se corecteze modul de viață.


Potrivit profesorului Clinicii universitare Mannheim Bernhard Kramer, la stabilizarea tensiunii ar putea contribui pierderea greutății. Chiar și patru kilograme în plus ar putea duce la creșterea valorilor pe tonometru.

De asemenea, este necesar să se corecteze alimentația. În lupta cu hipertensiune ajută legumele, fructele, produsele lactate degresate și renunțarea la sare.

Sportul la fel este important. Alergarea ușoară, ciclismul, înotul ajută la reducerea tensiunii arteriale. 150 de minute de sport pe săptămînă fortifică vasele și inima.

Păducelul, sucul de sfeclă, usturoiul și magneziul vor ajuta la scăderea tensiunii. Experții recomandă să se bea pînă la un sfert de litru de suc pe zi și 300-500 mg de magneziu, ceea ce ajută la dilatarea vaselor.

Tensiunea arterială poate fi redusă vizitînd sauna, ceea ce duce la dilatarea vaselor de sînge. Cu toate acestea, această metodă este potrivită numai pentru persoanele fără probleme grave de sănătate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load