Atenție! Ce nu trebuie să faci după masă!

Atenție! Ce nu trebuie să faci după masă!

Incredibil, nici măcar nu bănuiam despre așa ceva! Acest lucru trebuie să-l știe toți! După masă, mulți oameni tind să se culce și să urmărească un film sau să se relaxeze, fără să știe că acest obicei teribil poate fi extrem de dăunător sănătății lor în general.


Așadar, astăzi avem o listă cu 5 lucruri pe care nu ar trebui să le faceți niciodată după masă:


Să mîncați fructe


Cel mai potrivit timp pentru consumul de fructe este înainte de mîncare, pe stomacul gol, deoarece fructele necesită enzime diferite pentru a putea fi digerate.


În plus, zahărul conținut în fructe necesită mai mult timp pentru a putea fi complet absorbit. Merită menționat faptul că beneficiați mult mai mult de toate substanțele nutritive, fibre și alte zaharuri atunci cînd stomacul este gol.


Consumul de fructe după masă poate provoca arsuri la stomac, stomac deranjat și eructație.


Să dormiți


Dacă vă culcați imediat după masă, veți simți disconfort, balonare si probleme cu somnul, deoarece acest lucru impune stomacul să lucreze intens în timpul nopții.


Un studiu al oamenilor de știință a arătat că persoanele care nu au mers la culcare după ce au mîncat au avut un risc mult mai mic de accident vascular cerebral.


Prin urmare, se recomandă să nu mîncați cu cel puțin 2-3 ore înainte de culcare.


Să faceți duș


Dușul imediat după mese mărește fluxul de sînge în picioare și mîini, reducînd astfel fluxul de sînge în stomac. Acest lucru va slăbi sistemul digestiv și poate duce la dureri abdominale.


Să beți ceai


Nu trebuie să beți niciodată ceai imediat după masă, deoarece acest lucru va împiedica absorbția fierului. Ceaiul conține acizi taninici, care se leagă cu fierul și proteinele din alimentele noastre.


S-a demonstrat științific că, în majoritatea cazurilor, aceasta duce la o scădere cu 87% a absorbției de fier. Deficitul de fier poate provoca anemie, provocînd astfel paloarea pielii, pierderea poftei de mîncare, dureri în piept, mîini și picioare reci, amețeli, slăbiciune și oboseală constantă.


Astfel, se poate concluziona că există anumite lucruri ce trebuie evitate imediat după mîncare.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load