ATENȚIE! Alimente care devin toxice dacă le reîncălziți

ATENȚIE! Alimente care devin toxice dacă le reîncălziți

Unele alimente își schimbă compoziția și își pierd proprietățile nutritive, multe dintre ele devenind toxice dacă sînt reîncălzite.


Ciupercile 


Ciupercile sînt ideale pentru organism atunci cînd sînt consumate imediat după preparare, iar în cazul în care rămîn neconsumate, cel mai bine ar fi să le mîncăm reci. Acest lucru este valabil și în cazul în care au fost preparate supe sau mîncăruri ce conțin ciuperci. Atunci cînd sînt reîncălzite, ciupercile își schimbă compoziția de proteine și implicit gustul. Datorită schimbării acestor compoziții pot să apară o varietate de probleme digestive (balonări, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sănătății vor fi practic inexistente.


Carnea de pui 


La fel ca ciupercile, carnea reîncălzită își schimbă compoziția proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabilă o reîncălzire la temperaturi ridicate, a cărnii de pui care conține mai multe proteine decît carnea roșie. Dacă ești consumator de carne, mai bine o mănînci rece decît să o reîncălzești.


 Cartofii


Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui să îl reîncălzim pentru că își va pierde din proprietăți, devenind chiar toxic. Mănîncă-l imediat după preparare sau chiar rece – atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care îți va da acel sentiment de sațietate pentru mai mult timp.


Spanacul 


Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrați, care în momentul reîncălzirii se transformă în nitriți. Acestea sînt potențial cancerigeni pentru corpul uman. Așadar cel mai indicat ar fi să mîncați o mîncare de spanac imediat după ce a fost făcută, pentru a vă bucura de beneficiile spanacului.


Sfecla 


În același fel se procedează și cu sfecla. Aceasta conține nitrați , iar în momentul în care vor fi reîncălziți, se vor transfoma în nitriți.


Țelina și morcovii 


Țelina, una dintre cele mai frecvent utilizate legume la prepararea supelor, trebuie întotdeauna scoasă din supe după ce a fost gătită, împreună cu morcovii, sau trebuie mîncate proaspăt preparate. De asemenea, aceste două legume conțin nitrați. Puteți reîncălzi supa dacă scoateți din ea țelina și morcovii.


Ouă 


Ouăle sînt alimentele cu cel mai mare risc în momentul în care sînt reîncălzite, întrucît acestea vor deveni toxice în momentul reîncălzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplică produselor alimentare în cazul în care ouăle sînt folosite la prepararea sosurilor, ci se referă la felurile de mîncare în care sînt implicate ouă fierte sau prăjite.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load