TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Astronaut britanic: Extratereștrii există și ar putea fi printre noi, pe Pămînt

Astronaut britanic: Extratereștrii există și ar putea fi printre noi, pe Pămînt

Extratereștrii există și probabil se află printre noi, pe Pămînt, a declarat prima femeie din Marea Britanie care a ajuns în spațiu.

Helen Sharman, primul astronaut britanic și prima femeie care a vizitat stația spațială Mir în mai 1991, a declarat pentru revista Observer Magazine că „extratereștri există, cu siguranță. Trebuie să existe tot felul de forme de viață printre miliardele de stele”.

Chimistul, care acum lucrează la Imperial College din Londra, a adăugat că deși formele de viață extraterestră probabil că nu au în componența lor carbon și nitrogen, „este posibil să fie chiar acum printre noi, dar pur și simplu nu îi putem vedea”.


În cadrul interviului, Sharman a mărturisit că în urma experienței în spațiu a învățat cît de importanți sînt oamenii și nu bunurile materiale. „În spațiu aveam toate condițiile pentru a supraviețui: temperatura potrivită, mîncare, apă, siguranță. Nu m-am gîndit deloc la obiectele pe care le dețineam pe Pămînt. Cînd zburam deasupra anumitor părți de pe glob, întotdeauna mă gîndeam la persoanele iubite”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load