X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Apa minerală a unor producători vestiți s-a dovedit a fi periculoasă pentru sănătate

19 iul. 2019,, 01:00   Externe
4292 0

Vînzările de apă îmbuteliată în Rusia cresc în fiecare an. Mulți oameni cumpără apă îmbuteliată nu numai în perioada caldă a anului, ci și pentru uz casnic.

Cum să nu faci o greșeală cu alegerea? Experții Roskontrol au selectat 12 mărci populare de apă potabilă și minerală.

În prima etapă, experții de la Roskontrol au avut surprize neplăcute. Cel mai important indicator al siguranței apei potabile - conținutul de microorganisme. În unele probe, cantitatea permisă a fost depășită de 70 de ori! Acest lucru înseamnă că în aceste loturi pot fi întîlnite cu ușurință bastoane dizenterice, salmonella și alte microorganisme periculoase și viruși. Pentru nerespectarea cerințelor de siguranță, aceste mărci de apă au fost incluse în "lista neagră" a companiei Roskontrol.


Apa potabilă de la producătorii cunoscuți s-a dovedit a fi periculoasă pentru sănătate

Experții au găsit în apa care se declara curată o mulțime de gunoi inutil: ioni de amoniu, oxidare permanganată. Depășirea normelor pentru acești indicatori arată faptul că în apă ar putea nimeri benzină, kerosen, fenoli, pesticide și alte substanțe nocive.


Dar microelementele și macroelementele benefice declarate, dimpotrivă, nu au fost luate în calcul. În unele probe nu exista aproape deloc calciu și magneziu. Utilizarea constantă a unei astfel de ape, va duce la lipsa substanțelor respective în organism. Ceea ce, la rîndul său, va duce la apariția diferitor probleme de sănătate.

Pentru expertiză a fost cumpărată apa îmbuteliată "Шишкин лес", Bonaqua, "Святой источник", Evian, "Липецкий бювет", Cristaline, Vittel, "Просто азбука", Nestle Pure Life, Aparan, Aqua Minerale, Д (Дикси).

Rezultatele testului:

1.Apa potabilă necarbogazoasă "Д" (Дикси)

Apa, produsă în regiunea Nijnii Novgorod, la comanda rețelei comerciale Дикси, a fost recunoscută de către experți ca fiind cea mai utilă. Are o compoziție ideală pentru conținutul de micro și macro elemente.

2. Apa minerală necarbogazoasă Vittel

Potrivit rezultatelor examinării, apa minerală Vittel produsă în Franța este recunoscută ca fiind naturală și sigură. Dezavantajele sale includ conținutul redus de fluor.

3. Apa minerală necarbogazoasă Evian

Apa Evian îndeplinește toate cerințele de siguranță - microbi, nitrați și alte componente nocive nu au fost detectate în ea. Dar elemente utile - calciu și magneziu – sînt mai multe decît în alte probe verificate.

4. Apă potabilă necarbogazoasă "Липецкий Бювет"

Această apă a fost cea mai gustoasă dintre probele testate. Dar, conform rezultatelor testelor de laborator, ”Липецкий бювет” este departe de a fi lider: în ceea ce privește mineralizarea totală și conținutul de fluor, apa nu se încadrează în utilitatea fiziologică normală.

5. Aqua Minerale, apă necarbogazoasă

Apa Aqua Minerale poate fi considerată sigură, dar nu este utilă: ea nu conține deloc nici calciu, nici magneziu. În același timp, eticheta indică valori destul de ridicate ale conținutului acestor elemente.

6. Nestle Pure Life – apă potabilă necarbogazoasă

Pe eticheta apei Nestle este indicat faptul că această apă este curățată profund. Într-adevăr, ea a fost bine curățată de substanțe dăunătoare, dar, din păcate, în timpul curățării, elemente utile au devenit și ele mult mai puține.

7. "Просто Азбука" – apă potabilă necarbogazoasă

Cuvintele frumoase de pe eticheta acestei ape - "cea mai pură apă", "ideală pentru gătit", "nu formează calcar" – s-au adeverit doar parțial. Această apă, într-adevăr, formează puțin calcar, deoarece în ea este prea puțin calciu și magneziu, dar nu poate fi numită cea mai pură apă: numărul microbilor din această apă este de 70 de ori mai mare decît indicele normal.

În lista neagră

8. "Шишкин лес", apă potablă necarbogazoasă

Proba a fost inclusă în "lista neagră" pentru înșelarea consumatorilor. Apa "Шишкин лес" nu corespunde primei categorii indicate pe etichetă, după conținutul de macronutrienți. Prin folosirea ocazională, apa este sigură, dar dacă o bei în fiecare zi, poate dăuna sănătății.

În lista neagră

9. Bonaqua, apă potabilă necarbogazoasă

Apa potabilă sub marca Bonaqua nu îndeplinește cerințele de siguranță: expertiza a arătat că sursa de alimentare cu apă din care a fost obținută ar fi putut fi contaminată cu ape reziduale.

În lista neagră

10 Cristalină, potabilă necarbogazoasă

Proba a scos la iveală numeroase încălcări ale cerințelor înaintate apei de cea mai înaltă categorie. Indicele complex de toxicitate (suma nitraților și nitriților) este de 40 de ori mai mare.

În lista neagră

11 Aparan, potabilă necarbogazoasă

Apa armeană Aparan nu este sigură: numărul de microorganisme din aceasta depășește de 3,5 ori norma, iar nitrați sînt de 2 ori mai mulți decît este permis unei ape de cea mai înaltă calitate.

În lista neagră

12 "Святой Источник" potabilă necarbogazoasă

Această apă nu este sigură pentru sănătate: a depășit indicatorul de poluare organică. De asemenea, pe etichetă există date false privind compoziția de micro- și macro-elemente.

În lista neagră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?