COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Apa în recipiente de plastic este mai periculoasă decît apa de la robinet

Apa în recipiente de plastic este mai periculoasă decît apa de la robinet

Lichidul constituie 60% din corpul uman şi funcţionarea sa normală necesită un aport suficient de apă. Cu toate acestea, omul contemporan, avînd vaste posibilități de a alege apa potabilă, este puţin documentat cu privire la calitatea acesteia.

Oamenii de ştiinţă americani au analizat calitatea apei din diferite surse disponibile, şi au concluzionat că omenirea se află în pericol.

Apa de la robinet conţine adesea clor, fluor, organisme biologice, poluanți industriali şi chiar o varietate de produse farmaceutice. Prezența unor asemenea impurităţi nu permite calificarea apei ca potabilă.

În legătură cu aceasta, tot mai mulţi oameni cumpără apa în sticle de plastic de diferite capacităţi. Dar oamenii de ştiinţă avertizează că aceasta poate fi mai periculoasă decît apa de la robinet. Sticlele de plastic sînt fabricate din petrol şi după utilizare sînt arse într-un depozit de deşeuri, poluînd ecosistemul. Urme de plastic au fost găsite în probele de apă oceanică.

În plus, în compoziția sticlelor de plastic intră bisfenol A, compusul chimic care afectează sistemul endocrin, provoacă cancerul mamar şi conduce la dezechilibru hormonal. O atenţie deosebită trebuie să manifeste părinţii atunci cînd folosesc sticlele de plastic pentru hrana copiilor.

Experţii avertizează că recipienții din plastic pentru stocarea apei pot fi utilizaţi o singură dată din cauza înmulţirii bacteriilor în ei. Atunci cînd utilizaţi containere din plastic este mai bine să alegeţi polietilena de înaltă densitate # 2 HDPE, deoarece plasticul de densitate joasă LDPE # 4 # 5 sau PP este fabricat din materiale reciclate.

Ca urmare a cercetărilor, oamenii de ştiinţă americani au ajuns la concluzia că cea mai sigură este apa purificată de la robinet sau din recipiente de sticlă. Utilizarea apei în recipiente de plastic este recomandată numai în cazuri extreme.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load