TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Angajatorii ruși se opun somnului de zi la serviciu

Angajatorii ruși se opun somnului de zi la serviciu

Majoritatea angajatorilor și angajaților nu susțin ideea de somn în timpul orelor de lucru. Informaţia vine din partea RIA Novosti, care face referinţă la un studiu al serviciului Superjob.


Ideea de somn la locul de muncă a fost susținută de 38% dintre participanții la sondaj, 44 la sută s-au opus siestei. Angajatorii care s-au opus siestei au reprezentat 57%, 20% acceptă inițiativa. Mai ales, ideea de a dormi la locul de muncă a fost pe plac generației mai tinere (în rîndul lucrătorilor sub 24 de ani este susținută de 51 la sută dintre respondenți), în rîndul respondenților de peste 45 de ani - doar un sfert.


Studiul se bazează pe un sondaj efectuat la 500 de manageri de resurse umane și alți reprezentanți ai serviciilor de personal ale întreprinderilor și organizațiilor responsabile pentru selecția de personal din 155 de așezări, precum și 1,6 mii de ruși angajaţi permanent cu vîrsta de peste 18 ani din 338 de localități.


La jumătatea lunii august, Federația Sindicatelor Independente a propus reducerea săptămînii de lucru la patru zile, fără a scădea salariile. Uniunea a spus că o astfel de măsură ar putea fi un mijloc de optimizare a timpului de muncă și de odihnă. Ministerul Muncii a menționat că legislația rusă nu împiedică angajatorii să facă acest lucru.


Guvernul consideră că o săptămînă de muncă mai scurtă ar putea duce la scăderea productivității muncii. Profesorul Departamentului Muncii și Politicii Sociale al Institutului de Administrație Publică și Management (IGSU) RANEPA Alexander Șcherbakov consideră că o eventuală reducere a numărului de zile de lucru cu păstrarea normei de muncă de 40 de ore pe săptămînă ar însemna că rușii vor trebui să muncească 10 ore pe zi.


Discuția cu privire la reducerea săptămînii de muncă și a somnului la locul de muncă face parte din proiectul național „Productivitatea muncii și sprijinul pentru ocuparea forței de muncă”, proiectat pînă în 2024.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load