Amendă uriașă pentru YouTube

Amendă uriașă pentru YouTube

Platforma video YouTube va plăti o amendată între 150 și 200 de milioane de dolari către autoritatea americană pentru comerț FTC pentru că a colectat datele personale ale copiilor sub 13 ani. 


Amenda de 200 de milioane de dolari cu care se confruntă YouTube este echivalentul veniturilor platformei din publicitate pe o perioadă de două-trei luni.


YouTube a ajuns la un acord pentru plata unei amenzi între 150 milioane și 200 milioane dolari pentru a ajunge la o înțelegere în acest caz, scrie Politico.


Platforma este acuzată că a colectat ilegal datele minorilor și le-a utilizat în scop comercial fără a avea acordul părinților în acest sens. YouTube a încălcat astfel o lege din 1998 – Childrens Online Privacy Protection Act – care interzice colectarea de date personale despre copii fără ca părinții să-și dea acordul.


Aceasta ar fi cea mai mare amendă pe care un gigant din domeniul IT o primește în ultimii cinci ani pentru încălcarea acestei legi. Pînă în prezent cea mai mare amendă pentru încălcarea acestei lege a fost de 5,7 milioane dolari pentru foarte populara aplicație chineză TikTok.


Sînt voci care spun că intervalul vehiculat acum pentru YouTube: 150-200 milioane dolari, este mic dacă se ține cont de gravitatea încălcărilor și de veniturile obținute de YouTube. Suma ar fi cam cât veniturile publicitare ale YouTube pe 2-3 luni. 
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load