COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alternatia arahidelor în cazul în care sînteți alergici la ele

Alternatia arahidelor în cazul în care sînteți alergici la ele

Dacă sînteți alergic la fructele cu coajă (migdalele, nucile braziliene, fisticul, cajul, nucile și alunele), nu înseamnă că trebuie să renunțați la ele pentru totdeauna.

Un studiu recent arată că mai mult de 50% din persoanele care sînt alergice la unele fructe cu coajă tare pot fără probleme consuma alte tipuri de fructe cu coajă. Așa cum arahidele fac parte mai mult din categoria leguminoaselor, cercetătorii au observat că practic nicio persoană care este alergic la arahide, nu era alergic la celelalte fructe cu coajă tare.

Astfel, deși analizele dermatologice pot depista faptul că o persoană este alergică la fructele cu coajă tare, acest lucru nu este cert, mai ales dacă persoana în cauză încă nu a reușit să guste niciodată respectivele fructe. Cu toate acestea, persoanele alergice sînt sfătuite să susțină o examinare de provocare orală, testul presupune consumul elementelor suspectate că pot apărea alergie și pe parcursul a cîtorva ore un alergolog să supravegheze procesul și reacțiile organismului la diferite alimente.


Fructele cu coajă tare sînt pricinele celor mai multe cazuri de alergii întîlnite în rîndul copiilor și adulților din toată lumea. S-au efectuat testări medicale pe un grup de mai mult de 100 de persoane de diferite vîrste alergice la un singur fruct cu coajă, aceștia au fost testați cu analiză de sînge, dermatologice, cît și teste de provocare orală. Deși în urma analizelor sangvinice și dermatologice, circa 50% din participanți au fost detectați cu alergie la acest fruct. Pe cînd în urma testului de provocare orală, aceștia nu au prezentat alergie la acest fruct.

Așadar s-a dovedit că analizele de sînge și cele dermatologice nu au o corectitudine de 100%, pe cînd testul de provocare orală este mult mai corect și obiectiv. Odată cu apariția cîtor mai multe studii ce susțin că nu orice persoană alergică la un anumit fruct cu coajă tare este neapărat alergică la toată categoria în cauză. Cu timpul începe să dispară mitul conform căruia, odată ce o persoană este alergică la un anumit fruct cu coajă, trebuie neapărat să excludă pe toate din alimentația acestuia.

De acum se poate cu ușurință de introdus în regimul alimentar al cîtor mai multe persoane fructele cu coajă tare, care sînt bogate în substanțe necesare pentru un corp sănătos și puternic. De aceea, nu vă temeți să încercați și celelalte fructe, pentru a vedea cu certitudine dacă sînteți alergic sau nu. Nu uitați să aveți grijă de sănătatea voastră!

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load