COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alimentul care te îmbătrînește înainte de vreme

Alimentul care te îmbătrînește înainte de vreme

Anii trec, iar semnele timpului se văd pe fața noastră, în parul nostru, poate și în kilogramele acumulate de corpul nostru. Însă... știai că există un aliment care grăbește toate aceste lucruri?

Schimbările din creier induse de zahăr reprezintă un motiv de îngrijorare ţinînd cont de consumul ridicat de băuturi dulci, mai ales că acesta este în creştere la copiii cu vîrste cuprinse între 9 şi 16 ani.

Consumul băuturilor bogate în zahăr sau expunerea la stres devreme în viaţă a redus expresia genelor esenţiale pentru creşterea şi dezvoltarea creierului, ceea ce ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.

Deşi este imposibil ca astfel de studii să fie efectuate pe oameni, circuitul creierului care controlează răspunsul la stres şi hrănire se păstrează la toate speciile. Oamenii care au fost expuşi la evenimente traumatice la o vîrstă fragedă au suferit schimbări în structura hipocampusului.


De asemenea, persoanele care ar urma o dietă bogată în zahăr au volumul hipocampusului redus. Dacă aceste informaţii sînt luate în considerare împreună, este posibil ca un consum ridicat de zahăr să aibă efecte pe termen lung asupra creierului şi comportamentului, în special în primii ani ai vieţii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load