Alimentele care pot cauza, fără să ştii, dureri de cap puternice

Alimentele care pot cauza, fără să ştii, dureri de cap puternice

Cu siguranță nu te-ai fi așteptat ca aceste alimente să aibă asemenea efecte negative asupra organismului tău.


Dacă te confrunți în mod regulat cu migrene, cu siguranță ai încercat de multe ori să descoperi ce ar fi putut să le declanșeze. Este un lucru cunoscut că printre alimentele vinovate de declanșarea migrenelor se numără vinul, berea sau cofeina, însă noi cercetări au scos la iveală alte alimente care le-ar putea cauza. Iată care sînt acestea.


Pîinea proaspătă


Nu te teme, nu trebuie să te abții complet de la pîine sau să alegi variantele fără gluten. Se pare că produsul vinovat de provocarea migrenelor este pîinea proaspăt scoasă din cuptor. Acest lucru se aplică, din păcat, și altor produse care sînt realizate cu drojdie, precum covrigi sau gogoși.


Cea mai bună soluție pentru a nu te lipsi de aceste tentații culinare este de a nu le mai consuma atunci cînd sînt proaspăt scoase din cuptor, ci să le lași o anumită perioadă pentru a se răci.


Banane și avocado


Aceste două alimente par a fi extrem de benefice pentru organismul nostru așa încît poate părea ciudat faptul că le găsești pe o listă neagră, precum aceasta cu alimente care pot provoca migrene și dureri de cap.


Cea mai bună strategie este de a le evita atunci cînd sînt foarte coapte și pe punctul de a-și schimba culoarea deoarece acela este momentul în care crește nivelul de tiramină, un aminoacid cunoscut pentru faptul că poate cauza migrene.


Citrice


Da, unele citrice pot cauza migrene fie ca le consumi ca atare sau sub forma de suc. Un pahar de suc de portocale îți poate cauza o migrenă îngrozitoare, în timp ce cîteva felii de portocală nu te vor deranja sub nicio formă. Totul depinde de cantitatea de acid citric pe care o consumi și în ce interval de timp.


Alimente cu MSG (Glutamat monosodic)


Deși glutamatul este un component natural care se găsește în anumite alimente, MSG (Glutamatul monosodic) este un aditiv alimentar care poate cauza serioase dureri de cap și poate avea și alte efecte secundare foarte neplăcute. Îl găsești în multe preparate din bucătăria chinezească, dar și pe lista de ingrediente din supe, chipsuri și acele preparate semi-preparate cu paste.


Roșiile și sucul de tomate


Roșiile reprezintă unele dintre alimentele care conțin în mod natural glutamat, așa că sucul proaspăt de roșii poate cauza cu ușurință migrene. Ai putea încerca să reduci consumul pentru a descoperi dacă aceasta este cauza durerilor tale de cap.


Ceapă verde


Este foarte ciudat că ceapa verde poate cauza migrene, însă pentru unele persoane ceapa gătită nu va avea cu siguranță acest efect. O soluție ar fi să înlocuiești complet ceapa cu hașmă, numită și șalotă, eșalot sau ceapă franțuzească.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load