Alimente și băuturi care te îmbătrănesc

Alimente și băuturi care te îmbătrănesc

Consumul anumitor alimente îți poate scurta viața din cauză că afectează telomerii.


Află care sînt alimentele și băuturile care accelerează acest proces.


Pe măsură ce îmbătrînim, telomerii se scurtează. Scurtarea telomerilor duce la moartea celulelor și cauzează boli precum cancerul și afecțiunile cardiovasculare. Astfel, oamenii de știință au descoperit că stilul de viață şi dieta pot accelera sau încetini procesul de scurtare al telomerilor.


Sucurile carbogazoase dulci sînt nocive pentru telomeri. Un studiu arată că aproape 600 de mililitri de suc pe zi cauzează un ritm de îmbătrînire de 4,6 ori mai mare. Efect similar cu cel al fumatului. Chiar și 220 de mililitri de suc pe zi te îmbătrînește cu cel puțin 1,9 ani. În plus, consumul zilnic crește riscul de diabet de tip 2 cu 67%. Chiar și sucurile care conțin îndulcitori artificiali pot mări pofta de zahăr. De asemenea, consumul în exces de carne procesată precum cîrnați, salam și carnea roșie precum cea de vită, au fost asociate cu apariția bolilor de inimă și a cancerului, din cauza efectului asupra telomerilor.


Conform doctorulzilei.ro, alcoolul crește riscul de boli cronice deoarece accelerează procesul de scurtare al telomerilor.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load