COVID-19 în MOLDOVA

Ai călcîie crăpate? Iată soluția

Ai călcîie crăpate? Iată soluția

Cel mai des, ne confruntăm de problema călcîielor crăpate, anume vara. Temperaturile ridicate și foarte uscate, încălțămintea pe care o purtăm, favorizează deshidratarea și aspectul tern al pielii în această zonă.

Pe lîngă problema estetică, pot apărea răni, uneori foarte adînci, sîngerări și trebuie neapărat să ne adresăm unui specialist. Dacă îți dorești călcîie fine ca de bebeluș, bine hidratate, poți apela la un remediu simplu, dar eficient, pe carr îl poți aplica în condiții de casă. Iată ce recomandare are csid.ro.

Bicarbonatul are proprietăţi antiseptice şi ameliorează uscăciunea, precum şi crăpăturile din călcîie. Află cum să foloseşti bicarbonatul pentru a avea călcîie moi, fine, fără crăpături şi porţiuni de piele uscată, aspră!

Înmoaie picioarele în apă cu bicarbonat


Pentru o curăţare eficientă a călcîielor şi a spaţiilor dintre degete, ţine picioarele pentru 15 minute într-un lighean cu 5 litri de apă caldă şi 3 linguri de bicarbonat de sodiu.

După expirarea timpului, foloseşte piatra ponce pentru a îndepărta porţiunile de piele moartă, clăteşte bine cu apă caldă, usucă şi foloseşte o loţiune hidratantă sau ulei esenţial de cocos, de mentă sau gel de aloe vera.

Poţi face asta seara, înainte de culcare, şi să porţi şosete pe parcursul nopţii, astfel încît ingredientele emoliente să pătrundă mai bine în piele. A doua zi vei avea călcîie fine şi curate!

Bonus: bicarbonatul elimină mirosul neplăcut al picioarelor!

Pastă exfoliantă din bicarbonat de sodiu şi apă pentru călcîie crăpate

Amestecă trei părţi de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă pînă obţii o pastă. Freacă pasta pe suprafaţa călcîielor aspre, apoi foloseşte o piatră ponce pentru a îndepărta pielea moartă şi a netezi suprafaţa călcîielor.

La final, clăteşte cu apă caldă, usucă bine cu un prosop şi aplică o cremă intens hidratantă cu uree sau acid lactic pentru călcîie. Repetă procedura de două ori pe săptămînă pentru rezultate vizibile.

Desigur, şi încălţămintea are un rol important în prevenirea uscării şi crăpării călcîielor. Prin urmare, evită sandalele sau papucii cu talpă aspră, din materiale dure sau textile.

sînt de preferat încălţările cu talpă flexibilă de piele sau care conţine spumă – aceasta absoarbe şocurile, asigură confort şi permite aerisirea piciorului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load