COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Adevărul pentru sănătate despre rucola

Adevărul pentru sănătate despre rucola

Promovate ca fiind un aliment sănătos, frunzele de rucola pot deveni totuși un real pericol pentru sănătate.

Cercetătorii au descoperit că una din zece analize realizate pe frunzele de rucola au indicat un nivel crescut de nitrați. Mai exact, unul din zece eșantioane cultivate de britanici a depășit limita maximă admisă, a anunțat Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA), citată de Daily Mail.

Reponsabili din Marea Britanie și Uniunea Europeană au impus limite în privința reziduurilor de nitrați din legumele cu frunze pentru că au descoperit o legătură între aceste substanțe și cancer, transmite sanatatea.tv.

Rucola este considerată sănătoasă datorită nivelului ridicat de vitamine C, K și A și în consecință este bine vîndută.


Cercetările efectuate de FSA au stabilit însă că, deși majoritatea tipurilor de frunze verzi au înregistrat scăderi ale nivelului de nitrați, în privința rucolei cifrele sînt mai mari, iar tendința este în creștere.

Nivelurile mari de nitrați sînt asociate cu utilizarea de îngrășăminte artificiale, în special pentru culturile realizate în sere sau solarii în lunile de iarnă.

Dovezile privind efectele consumului de nitrați sugerează că sînt benefice la niveluri scăzute, contribuind la reducerea tensiunii arteriale, dar devin nocive dacă depășesc limitele impuse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Nitrații sînt substanțe chimice care există în plante, soluri și apă. Concentrația de nitrați în țesuturile plantelor este variabilă, dar legumele cu frunze verzi, atunci cînd sînt consumate crude, pot conține cantități relativ mari”, au spus reprezentanții FSA. „Concentrația peste un prag poate reprezenta un risc pentru sănătate, iar nivelurile ridicate de nitrați au fost asociate cu tipuri de cancer.”, au mai arătat autorii studiului.

Cercetările au scos la iveală că rucola este un „hiperacumulator” de nitrați din sol, în timp ce se raportează că aceste substanțe chimice au o legătură în special cu cancerul gastro-intestinal.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load