Adevărul despre merele din supermarketuri pe care puţini îl ştiu

Adevărul despre merele din supermarketuri pe care puţini îl ştiu

Merele sînt culese, spălate bine cu apă, săpun și clor. Ceara naturală de pe fructe este îndepărtata si se aplica un strat de ceară comestibilă, pentru ca fructele să reziste mai mult, să fie lucioase și să pară cît mai apetisante.

Apoi, un computer le “fotografiază” pentru a se asigura ca toate au forma și mărimea “potrivită”.

Se împart în mai multe categorii, iar cele care nu corespund standardelor sînt aruncate. Imediat se bagă la rece, unde rămîn între șase luni și chiar un an. În aceste camere frigorifice nu doar temperatura este scăzută, se controlează pînă și nivelul de oxigen, care trebuie să fie mai mic pentru a preveni îmbătrînirea merelor. În SUA, în aceste frigidere în care sînt conservate merele se bagă și un gaz care anihilează producerea de etilenă, responsabila de zbîrcirea și stricarea lor. Substanța se numește SmartFresh și, se pare, a fost aprobată și în Europa.

Merele arata la fel și după un an de depozitare.



 

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load