Acestea sînt fructele şi legumele care au ZERO calorii

Acestea sînt fructele şi legumele care au ZERO calorii

Se vorbește mult despre alimentele cu zero calorii, în general, și, în mod special, despre fructe și legume cu zero calorii.

Ce sînt alimentele cu zero calorii? Alimentele cu zero calorii sînt acelea care, pentru a fi digerate, asimilate și metabolizate se consumă mai multă energie (mai multe calorii) decît cele care sînt aduse prin ingestia acestora. În consecință, aportul caloric pe care aceste alimente îl aduc este zero, sau chiar negativ.

Pentru a beneficia de această proprietate pe care o au aceste fructe și legume cu zero calorii contează cum sînt consumate. Sosurile, grasimile adăugate, prepararea prin prăjire sau alte moduri de gătire fac din ele surse de calorii.

Lista aproape completă cu fructe și legume cu zero calorii cuprinde: merele, caisele, sparanghelul, sfecla roșie, broccoli, conopida, morcovii, țelina, afinele, cresonul, castraveții, usturoiul, grapefruitul, fasolea verde, napi, prazul, lamîia, salata verde, ceapa, portocalele (intregi, și nu mai mult de două fructe mari pe zi), ardeiul gras și ardeiul iute, ananasul, prunele, zmeura, spanacul, capșunile, ridichile (și cele albe și cele roșii), roșiile, pepenele verde (dar nu mai mult de doua felii).

Toate aceste fructe și legume cu zero calorii pot fi incluse la micul dejun, prînz și cina.

Acestea își păstrează beneficiul unui aport caloric nesemnificativ dacă sînt consumate în cantități rezonabile (mai ales merele, pepenele rosu, sfecla roșie, portocalele, ananasul și prunele). Toate legumele verzi pot fi consumate fără limită, sub formă de salate simple, cu dressinguri făcute din foarte puțin ulei, suc de lamîie, puțină sare și condimente.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load