Aceste alimente scad rapid glicemia

Aceste alimente scad rapid glicemia

Abuzurile alimentare, stresul, kilogramele în plus şi factorii ereditari duc la creşterea glicemiei, iar în timp la apariţia diabetului zaharat.


Efectul lor însă poate fi contracarat cu leacuri simple, ușor de obținut.


Pe lîngă schimbările alimentare şi cele de stil de viaţă, leacurile bunicii pot îmbunătăţi activitatea pancreasului şi pot normaliza glicemia. Astfel de remedii au efect hipogliceminat. Mai exact, scad nivelul zahărului din sînge, prevenind astfel numeroasele dezechilibre care pot apărea în organism în timp.


Dudul și afinul, pentru formele incipiente de diabet


În cazul formelor incipiente de diabet, fitoterapeutul Ovidiu Bojor recomandă în cartea sa „Ghidul plantelor medicinale şi aromatice de la A la Z“ remediile din afin şi cele din dud alb sau negru, care au acţiune hipoglicemiantă dovedită.


Prepară infuzia de afin din 1-2 linguriţe de frunze la o cană cu apă clocotită. Lasă lichidul acoperit pentru 15 minute, după care filtrează şi bea cîte 2 căni pe zi, timp de o lună.


Beneficii în formele uşoare ale bolii aduce şi infuzia de dud (atît cel alb, cît şi cel negru) pe care o prepari dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă fierbinte. Lasă vasul acoperit 10-15 minute, după care strecoară infuzia şi bea cîte 3 căni pe zi, timp de o lună şi jumătate.


Şi infuzia din următorul amestec de plante este la fel de eficientă: 40 g frunze de afin, 20 g frunze de dud, 10 g frunze de nuc, 10 g frunze de urzică, 20 g teci de fasole. Pune o lingură din acest amestec la o cană cu apă fierbinte. După ce s-a mai răcit, filtrează ceaiul şi bea cîte 2-3 căni pe zi, timp de trei săptămîni.


Maceratul de brusture purifică sîngele


Dintre tratamentele din natură, cele cu cicoare şi cu brusture sînt recunoscute pentru „capacitatea” lor de curăţare a sîngelui, emilinarea toxinelor din organism şi normalizarea nivelului de zahăr din sînge. Prepari infuzia de cicoare din 2 linguriţe de rădăcină sfărîmată la o cană cu apă fierbinte.


Lasă cana acoperită 10 minute, după care filtrează şi bea cîte 3 căni pe zi, înaintea meselor principale, timp de două luni. Infuzia de cicoare o mai poţi prepara şi astfel: 2 linguriţe din părţile aeriene ale plantei la o cană cu apă fierbinte.


Şi maceratul de brusture are efect hipoglicemiant. Îl prepari dintr-o linguriţă de rădăcini de brusture pe care o pui la macerat de seara pînă dimineaţa, într-un litru de apă. A doua zi încălzeşti maceratul, îl filtrezi şi bei cîte 2 căni pe zi, pe care le consumi treptat. Urmează cura timp de 2 săptămîni, fă pauză 10 zile, după care o reiei, conform clicksanatate.ro.


Alte remedii de ajutor din bucătărie


- suc de cartofi (jumătate de pahar pe zi amestecat cu puţin suc de lămîie);


- suc de castravete (o jumătate de pahar pe zi, timp de tei săptămîni) ;


- combinaţie de sucuri: amestecă 300 ml suc de morcovi, 100 ml suc de ţelină, 120 ml suc de lăptuci şi 120 ml suc de pătrunjel. Bea cîte un pahar din acest amestec în cursul zilei, în mai multe reprize;


- suc de varză proaspătă (1-2 pahare pe zi, timp de două luni);


- seminţe de dovleac (30 g de seminţe curăţate de coajă şi tăiate mărunt pe care le fierbi în jumătate de litru de apă, timp de 10 minute. Filtrează şi bea cîte 2 căni pe zi, una dimineaţa pe stomacul gol şi una seara, cu 30 de minute înainte de culcare, timp de şase săptămîni);


- tinctura din coajă de portocală (40 g de coajă de portocală măcinată pe care o pui la macerat pentru 15 zile în 10 ml de alcool de 75 de grade. Strecoară şi ia de trei ori pe zi cîte 8-10 picturi de tinctură în puţină apă).


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load