Acesta este începutul sfîrşitului industriei energetice

Acesta este începutul sfîrşitului industriei energetice

Conform unui nou studiu efectuat de americani, Statele Unite se poate baza în proporţie de 80% pe sursele regenerabile de energie - eoliană şi solară.


Cercetătorii au ajuns la concluzia aceasta după ce au analizat 36 de ani de date ale vremii (1980 - 2015) pentru a înţelege barierele fundamentale geofizice ale furnizării acestor tipuri de energie.


„Am analizat variabilitatea energiei solare şi eoliene atît în timp, cît şi în spaţiu, şi am comparat cu necesarul de energie al SUA”, a precizat Steven Davis de la Universitatea California - Irvine, unul dintre autorii studiului. „Am găsit că ne putem baza în proporţie de 80% pentru necesarul de energie din aceste surse prin construirea unei reţele continentale de furnizare sau prin stocarea energiei”.


Cercetătorii susţin că acest demers de a crea o reţea sau posibilităţi de stocare a energiei va însemna şi o investiţie substanţială, dar nu una imposibilă pentru bugetul american - de ordinul a cîteva sute de miliarde de dolari, scrie Science Daily.


Cercetătorii mai adaugă şi că un astfel de demers, chiar şi extrem de scump, este de preferat, în contextul în care peste o treime din emisiile de CO2 din atmosferă sînt cauzate de industria energetică bazată pe combustibilii fosili.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load