Această băutură ar putea fi declarată produs cancerigen

Această băutură ar putea fi declarată produs cancerigen

California ar putea declara cafeaua produs cancerigen, justiția fiind chemată să decidă dacă această băutură conține substanțe toxice care pun în pericol sănătatea consumatorilor.


Un grup din California a dat în judecată mai multe companii producătoare de cafea, printre care Starbucks și Keurig, acuzîndu-le că vînd produsele fără a-i avertiza pe consumatori că acestea conțin o substanță cancerigenă.


O lege din 1986, pentru care a militat și Jane Fonda, îi obligă pe comercianți să-i avertizeze pe consumatori asupra existenței a peste 900 de substanțe toxice în produsele pe care le vînd.


Cafeaua se numără printre produsele care conțin acrilamidă, un compus chimic ce se formează în alimentele bogate în amidon în timpul procesării la temperaturi înalte, cum ar fi prăjirea, coacerea și frigerea. Prin urmare, cafeaua, cerealele sau pîinea prăjită pot conține acrilamidă.


Sînt studii care au declarat cafeaua drept un produs cancerigen, dar și studii care îi laudă beneficiile asupra sănătății.


În urmă cu 25 de ani, și Organizația Mondială a Sănătății a introdus cafeaua pe lista produselor care ar putea duce la apariția cancerului, însă, din 2016, se menționează că sînt considerate cancerigene toate băuturile care sînt consumate foarte fierbinți. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load