A fost numit un nou pericol al alimentelor dulci și grase

A fost numit un nou pericol al alimentelor dulci și grase

Consumul de alimente bogate în grăsimi și zahăr poate duce la creșterea semnificativă a riscului de deces cauzat de sepsis. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Portland.

Cercetătorii americani au efectuat experimente pe șoareci. S-a demonstrat că rozătoarele care au mîncat cantități mari de alimente dulci și grase au suferit mai mult de inflamații cronice și de sepsis, inclusiv de cele cu rezultat fatal.

"O astfel de "dietă" afectează reacția imunității, astfel încît organismul devine mai receptiv la sepsis. Și în cazul apariției acestuia, moartea survenea mult mai repede", a spus omul de știință, Brooke Napier.

Datele obținute pot contribui la tratarea diferitor boli infecțioase, deoarece cu ajutorul lor va fi mai ușor de controlat dieta pacienților.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load