X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

8 căi naturale de stimulare a metabolismului

7 sep. 2020,, 03:33   Externe
6207 0

Grăsimea abdominală favorizează apariția diabetului, a presiunii arteriale și chiar a atacului cerebral sau cardiac.

Cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, grăsimea abdominală reprezintă o acumulare de celule deteriorate. Această produce grăsimea abdominală favorizează apariția diabetului, a presiunii arteriale și chiar a atacului cerebral sau cardiac.

Cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, grăsimea abdominală reprezintă o acumulare de celule deteriorate. Această produce hormoni în exces și substanțe inflamatorii care contribuie la producția de colesterol LDL („rău”) și trigliceride. O cantitate prea mare de grăsime abdominală declanșează o stare denumită „rezistență la insulină”, în care hormonul insulină nu poate controla în mod corespunzător nivelul de zahăr din sînge. Această condiție mărește riscul apariției cheagurilor de sînge.

Vestea bună este că poți preveni grăsimea abdominală – împreună cu efectele în lanț – prin opțiunile alimentare. Ceea ce mănînci afectează exprimarea sănătoasă a genelor și un regim alimentar nutritiv îți asigura o sănătate de durata. O schimbare a alimentației poate însemna o schimbare a întregii vieți.

Iată cîteva sfaturi pentru stimularea naturală a metabolismului


Evită recipientele cu BPA.

Deși obezitatea este pusă, de obicei, pe seama lipsei de mișcare și a unor obiceiuri alimentare deficitare, cercetătorii au observat că un alt vinovat poate fi bisfenolul A, sau BPA. Acest compus este prezent în practic orice, de la interiorul conservelor și pînă la recipientele din plastic.

Un studiu publicat în Revista Asociației Medicale Americane a descoperit la copiii obezi cantități mari de BPA în corp – un bun motiv de a ține produsele cu BPA departe de casă și de copii.

Consumă mai multe alimente cu folati.
Alimentele bogate în folati pot inversă și preveni cauzele obezității ce apare că urmare a consumului și expunerii la alimente și substanțe precum BPA. De fapt, cercetările arată că folatul te poate proteja de efectele dăunătoare ale toxinelor de tipul BPA și alte substanțe care imită estrogenul, asociate cu variate tipuri de cancer, în special cancer la san și la prostată.

Legumele crucifere sînt bogate în folati. Poți alege între, varză, conopidă, broccoli . Cu cît consumi mai multe, cu atît reduci riscul de obezitate, boli cardiovasculare, demență, deteriorări cognitive și depresie.

Renunță la carnea pe grătar

Renunta la carnea friptă pe grătar – conține substanțe chimice cauzatoare de cancer, denumite nitrozamine.

Înlocuiește băuturile carbogazoase cu apă sau ceai.
Băuturile carbogazoase contribuie în mare măsură la greutatea în exces și sînt asociate cu multe probleme de sănătate. Acestea conțîn sirop cu nivel ridicat de fructoza, ce poate fi implicat în creșterea trigliceridele. Chiar și băuturile carbogazoase dietetice s-au dovedit a fi fatale pentru bacteriile bune din intestin, ducînd la desensibilizarea insulinei și a leptinei, precum și la inflamații.

Nu sări peste micul dejun

Micul dejun este un prim pas important pentru arderea caloriilor. De ce? Pentru că pe parcursul celor 6 – 7 ore de somn, corpul tău a muncit din greu pentru a se repara și a re reface, consumînd multă energie în acest sens. Renunțarea la micul dejun încetinește metabolismul pentru că ultimul lucru pe care și-l dorește corpul cînd este flamand este să consume și mai multe calorii, de aceea intră în starea de conservare a energiei.

Bea ceai verde

Beneficiile ceaiului verde sînt numeroase. Conține EGCG, o catehina care stimulează metabolismul, ducînd la un consum mai mare de calorii. (că atunci cînd faci sport, dacă mărești ritmul cardiac, arzi calorii.) Un alt avantaj al băuturilor fierbinți este că sînt consumate mai lent decît alte băuturi, reducînd aportul caloric și contribuind la menținerea unui nivel adecvat de zahăr în sînge.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?