7 greşeli pe care le faci de fiecare dată când te speli pe cap

7 greşeli pe care le faci de fiecare dată când te speli pe cap

Te speli zilnic pe cap, te speli cu apă fierbinte sau schimbi prea des şamponul. Iată numai câteva dintre greşelile din cauza cărora părul tău are de suferit.


Ai fost la hairstylist, ţi-ai cumpărat produse de îngrijire a părului de firmă şi cu toate astea părul tău este lipsit de strălucire şi fragil. Consultanţii în frumuseţe spun că un păr deteriorat nu este numai rezultatul produselor de îngrijire de proastă calitate, notează Sfatul Părinţilor.


Aceştia au realizat o listă cu motivele pentru care părul este lipsit de strălucire şi fragil.


● Te speli zilnic pe cap. Scalpul produce, în mod natural, un ulei ce are rolul de a menţine sănătatea părului. Atunci când ne spălăm prea des pe cap nu facem decât să stimulăm glandele sebacee să producă mai mult ulei, fapt ce duce la apariţia aspectului de păr gras. Pentru a preveni acest lucru este recomandat să ne spălăm pe păr o dată la trei zile.


● Te speli pe cap cu apă fierbinte. Deşi pentru unele persoane acest lucru poate fi considerat o metodă de a se relaxa, specialiştii spun că apa fierbinte nu face bine la păr. Astfel, este indicat ca temperatura apei să fie potrivită atunci când îl speli sau limpezeşti.


Citiţi continuarea pe moldovenii.md.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load