6 motive să bei şampanie mai des

6 motive să bei şampanie mai des

Şampania este băută de obicei la ocazii speciale, însă, după cum spun cercetătorii, ar fi bine să găsim mai des prilejuri de a ciocni o cupă. Nu doar că nu ne face rău, dar consumul moderat poate avea chiar efecte benefice.


1. Poate îmbunătăţi sănătatea inimii


La fel ca vinul, şi şampania poate să fie bună pentru sistemul cardiovascular. Faptul că este făcută tot din struguri îi dă puteri antioxidante benefice pentru sănătatea vaselor de sânge şi pentru lupta cu colesterolul. Secretul este, la fel ca în cazul tuturor băuturilor alcoolice, moderaţia.


2. Te menţine în formă


Cercetători de la Universitatea din Columbia au arătat că şampania conţine proteine care sunt benefice pentru memoria pe termen scurt. Un alt studiu, realizat în 2013 de Universitatea din Reading, a scos la iveală faptul că 3 pahare de şampanie pe săptămână chiar îmbunătăţesc capacitatea de a memora.


3. Menţine buna dispoziţie


Şampania conţine magneziu, potasiu şi zinc ceea ce o face perfectă pentru îmbunătăţirea stării de spirit.


4. Are puţine calorii


Un pahar de şampanie are doar 80 de calorii. Dacă nu bei o sticlă întreagă ai toate şansele să îţi păstrezi şi silueta.


5. Poate scădea riscul de diabet


Un studiu realizat în 2009 de cercetători canadieni a arătat că toate tipurile de vin, inclusiv şampania scad riscul de a face diabet cu 13 procente.


6. Poate preveni apariţia demenţei


Un pahar sau două de şampanie scad considerabil riscul de apariţie a demenţei potrivit unei echipe de cercetători din Pittsburgh.


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load