3 ingrediente pe care să le eviți

3 ingrediente pe care să le eviți

Foarte puțini sînt oamenii care înțeleg că mîncarea este cea care contează atunci cînd vorbim despre sănătate. Sîntem ceea ce mîncăm. Din păcate însă, zi de zi continuăm să consumăm produse care ne otrăvesc organismul. 

Zahărul

Dacă vrei să faci o schimbare cu adevărat semnificativă în dietă, elimină complet zahărul. Acesta, chiar și în cantități mici, îți distruge sănătatea. Acesta suprimă activitatea sistemului imunitar și joacă un rol semnificativ asupra hormonilor, aruncînd corpul într-un haos biochimic. Din păcate, nu e suficient doar să eviți să pui zahăr în mîncare. Trebuie să elimini și produsele procesate care conțin foarte mult zahăr sau îndulcitori artificiali.

Făina albă

Toate produsele coapte sînt făcute din făină albă. Problema este că aceasta nu este aproape deloc nutritivă, este toxică și este un anti-nutrient. Asta înseamnă că, pentru a fi metabolizată, folosește mineralele din corp și creeaza carențe. Inlocuiește-o cu cereale integrale: mei, ovaă, quinoa, orez, grîu.

Uleiurile procesate

Cei mai mulți oameni consideră cp produsele slabe in grăsimi sînt sănătoase. Nu este adevărat! Corpul nostru are nevoie de grăsimi pentru a funcționa corect. Problema este că atunci cînd sînt încălzite la peste 300 grade Celsius, uleiurile devin grăsimi trans și sînt toxice pentru organism. Incearcă să elimini produsele care conțin acest tip de grăsimi, cum ar fi cartofii prăjiti, produsele de patiserie, margarina sau semipreparatele. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load