COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

14 povețe pentru a fi mereu calm și motivat

14 povețe pentru a fi mereu calm și motivat

Credința budistă este o înțelepciune aparte. Potrivit acesteia, nirvana este cea mai înaltă stare de existenţă, o stare pură, dobîndită prin mijloace care ţin de fiecare individ și multă dedicație.

Buddha a învăţat că oamenii nu au suflete individuale, pentru că sinele sau eul este o iluzie. Datorită înțelepciunii sale spirituale profunde, între secolele al 6-lea şi al 4-lea î.Hr., Siddhartha Gautama a fost supranumit „Buddha", ceea ce înseamnă ad-literam „Cel Luminat", învăţăturile acestuia fiind actuale pînă astăzi, fiecare aspect al vieții sale fiind o adevărată sursă de inspiraţie.

Iată cîteva învățături ale lui Buddha, care te vor ajuta să-ți menții calmul și să fii mereu motivat.


Toate greşelile se ivesc din pricina minţii. Dacă mintea este transformată, pot oare să persiste greşelile?

Mii de lumînări pot fi aprinse de la flacăra unei singure lumînări şi durata acesteia nu va fi scurtată. Fericirea niciodată nu scade dacă este împărţită.

Atîta timp cît ranchiuna rămîne în inimă, rămîne şi mînia. Dar dacă ranchiuna dispare, va dispărea şi mania.

A te agăţa de mînie este ca şi cum ai înhăţa o bucată de cărbune fierbinte cu intenţia de a-l arunca în altcineva; tu esti cel care se va arde.

Fii vigilent: fereşte-ţi mintea de gînduri negative.

Dacă aprinzi un felinar pentru cineva, acesta va lumina şi calea ta. Nu există cărare către fericire. Fericirea este cărarea.

Fii milos faţă de toţi oamenii, fie ei bogaţi sau săraci. Fiecare are suferinţa lui. Unii suferă mai mult, alţii mai puţin.

Răul este necesar pentru ca binele să poată triumfa.

În ceruri, nu există diferenţă între Est şi Vest. Diferenţele le creează oamenii, apoi se autoconving de faptul că acestea sînt adevărate.

Fiecare om este autorul propriei sănătăţi sau a propriei boli.

Doar noi înşine ne putem salva, nimeni altcineva. Nimeni altcineva nu poate şi nimeni altcineva nu trebuie. Doar noi trebuie să parcurgem drumul.

Cînd simţim mînie într-o controversă, am încetat deja să luptăm pentru adevăr şi luptăm pentru noi înşine.

Cei eliberaţi de resentimente sînt cei ce vor găsi pacea.

Aşa cum comorile apar de sub pămînt, aşa apare şi virtutea din faptele bune şi înţelepciunea dintr-o minte pură şi liniştită. Ca să ieşi în siguranţă din labirintul vieţii umane, îţi trebuie lumina înţelepciunii şi îndrumarea virtuţii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load