12 restaurante, unde nu mîncarea este cea mai importantă (FOTO)

12 restaurante, unde nu mîncarea este cea mai importantă (FOTO)

Afacerile cu restaurante au ieșit, demult, dincolo de cadrul simplei organizări a alimentării publice.


În încercarea de a-și surprinde oaspeții, proprietarii de restaurante se urcă în munți, ajung pînă la fundul oceanului și chiar în castele de zăpadă. Da, în astfel de locuri nu te duci doar pentru a servi o gustare, ci pentru ca să obții o experiență neobișnuită, care nu poate fi comparată cu o banală luare a mesei la cafeneaua de la colț, așadar sînteți invitați!


Labassin Waterfall, Filipine
În Filipine, există stațiunea Villa Escudero, unde puteți merge la Restaurantul Labassin Waterfall, situat la poalele unei mici cascade. Mesele stau direct în apă, iar restaurantul este vizitat, în cea mai mare parte, de turiștii care doresc să guste bucate ale bucătăriei filipineze într-un cadru neobișnuit.


The Grotto, Thailanda
Restaurantul romantic The Grotto este situat într-o peșteră de calcar de pe plaja Phra Nang din Thailanda. Localul aparține stațiunii Rayavadee, dar masa poate fi rezervată, chiar dacă nu sînteți oaspetele acesteia. Specialitatea casei sînt fructele de mare la grătar, care sînt servite seara, de mai multe ori pe săptămînă. În celălalt răstimp, oaspeților le sînt propuse gustări ușoare și deserturi.


Treepod Dining, Thailanda
Se pare că proprietarul acestui restaurant s-a gîndit odată astfel: "De ce să nu iei cina într-un cuib de pasăre?" Localul aparține stațiunii Soneva Kiri Eco Resort din Thailanda și se pare că chelnerii nu se plictisesc: felurile de mîncare sînt servite cu un zipline spre cele trei "cuiburi", aflate la înălțimea de 5 metri.


Ice Restaurant, Finlanda
Satul lui Moș Crăciun din Finlanda atrage mulți turiști în fiecare an, dar, în afară de familiarizarea cu bunul și bătrînul mag, puteți vizita restaurantul, construit în totalitate din zăpadă și gheață, și decorat cu sculpturi de gheață.


Ithaa, Maldive
Doriți să luați cina cu rechini, pești-torpile și broaște țestoase? Atunci trebuie să mergeți la Restaurantul Ithaa de pe Maldive. Acesta este situat sub apă, și anume la fundul Oceanului Indian. O opțiune excelentă pentru acei care visează să vadă lumea subacvatică, dar se tem să facă scufundări.


Grotta Palazzese, Italia
Se pare că nu numai restaurantele thailandeze au ales pentru localurile lor peșteri. Iată că în orașul italian Polignano a Mare, instituția a fost deschisă, în plus, la altitudinea de 25 de metri deasupra Mării Adriatice. Acolo se află, de asemenea, un bar și o zonă lounge.


Dinner in the Sky, 45 de țări
Fondatorii rețelei Dinner in the Sky demonstrează că chiar și o platformă suspendată pe o macara de construcție poate fi restaurant. Țara de origine a proiectului este Belgia, așa gen de local a apărut în 45 de țări. Apropo, chiar dacă nu vă este frică de locuri, aflate la înălțime și de prețuri, nu este chiar atît de ușor să ajungeți la prînz: înălțimea oaspetelui trebuie să fie de cel puțin 150 cm, astfel încît acesta să poată fi fixat pe scaun.


The Colonial Tramcar Restaurant, Australia
Vizitatorii acestui restaurant pot ucide doi iepuri dintr-o singură împușcătură: să admire vederile Melbourne-ului și pe cele ale suburbiilor acestuia și să ia, de asemenea, masa în atmosferă elegantă a retro-tramvaiului. Instituția organizează mese festive și recepții închise, precum ceaiul de dimineață sau micul dejun.


Trinity Place Restaurant, SUA
În anul 1904 a fost cel mai sigur și mai mare safeu bancar din lume, astăzi a devenit însă loc pentru întîlniri și luarea mesei la New York. Da, prînzul într-un seif vechi, în spatele ușilor acestuia de 35 de tone, o aplicație, pe care creatorii acestuia nu și-ar fi putut-o imagina vreodată.


Le Panoramic, Franța
Cartea de vizită a acestui restaurant este panorama de 360°, care cuprinde întreg Mont Blanc-ul. E suficientă doar priveliștea superbă spre munte de la înălțimea de 2 732 de metri, pentru a impresiona oaspeții. Dar proprietarii nu se opresc aici, căci puteți savura și delicatese minunate, spre exemplu, foie gras.


The Rock Restaurant Zanzibar, Tanzania
Denumirea restaurantului vorbește de la sine: instituția a fost deschisă direct pe Piatra, care iese din apă. Desigur, pe aceasta nu au putut fi plasate mai mult de 20 de mese, dar se pare că acest lucru nu contează deloc. Desigur, fructele de mare într-un astfel de loc pașnic par chiar mai gustoase.


Karvansarai, Azerbaidjan
La Baku puteți încerca bucătăria națională în multe locuri, dar o puteți face într-o curte atît de neobișnuită - doar aici. O soluție interesantă pentru acoperiș, fiți de acord!


Bonusul: proiectul Restaurantului Subacvatic Under
Foarte curînd, Ithaa Maldiviană nu va fi singurul restaurant subacvatic: proiectul norvegian Under arată complet diferit, dar este, de asemenea, foarte promițător.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load