10 fotografii în care se regăsește întreaga frumusețe și nestatornicia lumii noastre

10 fotografii în care se regăsește întreaga frumusețe și nestatornicia lumii noastre

În iureșul grijilor noastre de zi cu zi, uneori ne grăbim atît de mult, încît nici nu privim măcar în jur.


Dar în fiecare zi, oră pe Pămînt se întîmplă ceva nou, iar dacă ne-am opri pentru un minut și am acorda atenție lucrurilor obișnuite, am putea vedea cum se schimbă lumea din jurul nostru.


Am pregătit pentru dvs. o selecție de fotografii uimitoare care arată modul în care diferite anotimpuri, iluminarea, vremea sau ora din zi pot schimba incredibil unul și același peisaj.

  1. Toate anotimpurile în aceeași pădure


Fotograful olandez Albert Dros pe parcursul unui an întreg a fotografiat același peisaj din apropierea casei sale, obținînd fotografii uluitoare.


2. Transformări magice în CarpațiFotografului ucrainean Nick Khoroshkov (Nicolai Horoșkov) îi place să fotografieze aceleași locuri în diferite anotimpuri ale anului și să privească modul în care natura le transformă și le umple cu culori noi. Drept rezultat a reușit crearea unui fel de trilogii, dedicate modului în care Carpații se transformă vara, toamna și iarna.


3. Ora și vremea schimbă orașul într-atît, încît îl poți recunoaște cu greuDe asemenea, orașul Guangzhou din China se poate schimba uimitor în timpul zilei. Noaptea devine asemănător cu Las Vegas-ul, cînd asupra lui se lasă ceața seamănă cu Londra, iar în zori amintește de California însorită.


4. Parcul orășenesc întîmpină iarnaTotul în lumea noastră este ciclic. În schimbul verdeții luxoase a verii vine auriul și purpuriul aurul, ca apoi totul se fie ascuns sub cuvertura de zăpadă. Viața în parc pare să fi înmărmurit, iar copacii dormitează pașnic, în așteptarea primăverii și unei vieți noi.


5. Johannapark, LeipzigJohannapark este situat la cîteva minute de mers pe jos de centrul istoric și este la fel de frumos în orice moment al anului. În timpul verii e un ocean de verdeață, iar iarna se transformă în cadre din filmele de Crăciun.


6. Același loc - trei peisajeNatură iubește să ne răsfețe cu abundența de culori și forme și de aceea unul și același loc în diferite anotimpuri poate arăta absolut diferit.


7. Farul din Michigan, Statele Unite ale AmericiiTransformarea uimitoare a farului într-o statuie înghețată fascinează. Nici nu-ți vine să crezi că acestea sînt fotografii reale, și nu cadre din filmul de la Hollywood despre epoca de gheață.


8. Cascada Multnomah Falls, Oregon, Statele Unite ale AmericiiUna dintre cele mai înalte și mai pitorești din lume. Nu seacă niciodată, iată de ce frumusețea acesteia poate fi admirată în orice moment al anului.


9. Stațiunea montană de schi Telluride Ski, Colorado, Statele Unite ale AmericiiUnele peisaje uimitoare arată diferit, în funcție de anotimp. De aceea, mulți turiști vizitează același loc în momente diferite, bucurîndu-se de contraste și de impresii de neuitat.


10. Același rîu, dar atît de diferitÎncercați să faceți în mod regulat fotografii ale unuia și același loc la fiecare cîteva luni. Anotimpurile diferite vor conferi noi detalii fotografiilor. Cu cît mai mult veți face acest lucru, cu atît mai multe schimbări minunate veți putea observa în cele mai obișnuite și aparent familiare lucruri.


Bonus: Colosseum, Roma, ItaliaRichard Silver a mers chiar mai departe și a făcut o serie de colaje Time Slice (Cuantumul timpului), care arată cum se schimbă punctele de atracție turistică ale lumii din zori și pînă se lasă noaptea. Fiecare parte a unui astfel de colaj este un moment, filmat cu camera în aceeași poziție, dar în diferite momente ale zilei.


Timpul schimbă totul în lumea noastră, dar și noi înșine ne schimbăm sub influența lui. Opriți-vă pentru un minut și priviți cît de fantastic se schimbă lumea din jurul nostru. Oare nu e grozav?


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load