X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

10 alimente periculoase, pe care le consumăm zilnic

28 feb. 2019,, 04:30   Externe
3113 0

Este una din cele mai nocive substanțe pe care o găsim în mîncarea din comerț.

Iar asta pentru că este un substituent mult mai ieftin al zahrăului, iar comercianții nu ezită să-l folosească din plin. Din nefericire pentru noi, consumatorii, efectele pot fi dezastruoase.

Siropul de porumb bogat în fructoză (HFCS) este foarte ieftin, mai ieftin chiar decît zahărul, așa că este folosit în cantități foarte mari în industria alimentară. Problema este că numeroase studii au confirmat că provoacă obezitate, diabet, hipertensiune arterială, cancer și afectează memoria și capacitatea de învățare.

Pentru că sînt foarte mulți bani în joc și producatorii siropului de porumb bogat în fructoză cîștigă enorm în urma lui, aceștia i-au schimbat denumirea din “bogat în fructoză” în “zahăr de porumb”, termen pe care îl vei vedea mai des pe etichete și care pare mai “sigur” în ochii consumatorilor.

Trueactivist.com a facut o listă a alimentelor care conțin cantități periculoase de sirop de porumb bogat în fructoză:


Iaurturile

Produsele de panificație

Pizza congelată

Batoanele de cereale

Cocktailurile de arahide

Dressingurile de salată

Fructele la conservă

Apa tonică

Ketchup-ul

Conservele

Lista poate să continue. Deși ideal ar fi să nu le consumi deloc, încearcă măcar să limitezi consumul lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?