10 alimente periculoase, pe care le consumăm zilnic

10 alimente periculoase, pe care le consumăm zilnic

Este una din cele mai nocive substanțe pe care o găsim în mîncarea din comerț.


Iar asta pentru că este un substituent mult mai ieftin al zahrăului, iar comercianții nu ezită să-l folosească din plin. Din nefericire pentru noi, consumatorii, efectele pot fi dezastruoase.


Siropul de porumb bogat în fructoză (HFCS) este foarte ieftin, mai ieftin chiar decît zahărul, așa că este folosit în cantități foarte mari în industria alimentară. Problema este că numeroase studii au confirmat că provoacă obezitate, diabet, hipertensiune arterială, cancer și afectează memoria și capacitatea de învățare. 


Pentru că sînt foarte mulți bani în joc și producatorii siropului de porumb bogat în fructoză cîștigă enorm în urma lui, aceștia i-au schimbat denumirea din “bogat în fructoză” în “zahăr de porumb”, termen pe care îl vei vedea mai des pe etichete și care pare mai “sigur” în ochii consumatorilor. 


Trueactivist.com a facut o listă a alimentelor care conțin cantități periculoase de sirop de porumb bogat în fructoză:


Iaurturile


Produsele de panificație


Pizza congelată


Batoanele de cereale


Cocktailurile de arahide


Dressingurile de salată


Fructele la conservă


Apa tonică


Ketchup-ul


Conservele


Lista poate să continue. Deși ideal ar fi să nu le consumi deloc, încearcă măcar să limitezi consumul lor.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load