COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vor „plăti” pentru că au stat acasă: Comercianții unei piețe din capitală, disperați

Vor „plăti” pentru că au stat acasă: Comercianții unei piețe din capitală, disperați

Au stat acasă fără niciun venit preț de aproape 3 luni, cu greu au putut să-și întrețină familiile flămînde, iar acum sînt nevoiți să „plătească” pentru asta.

Este povestea mai multor lucrători ai pieței Evrica (Eurostar Co SRL), amplasată în sectorul Botanica al capitalei, care au fost anunțați că trebuie să achite pentru chiria buticurilor în care lucrează, chiar și pentru lunile în care au stat acasă, fără a beneficia măcar de o reducere, asta în timp ce în alte piețe din capitală s-au făcut reduceri chiar și pînă la 50%.

Comercianții, care au ales să-și păstreze anonimatul, spun că suma pe care trebuie să o achite la moment pentru chiria buticurilor depășește chiar și 9 mii de lei. Bani nu au, avînd doar cîteva zile de cînd și-au reluat activitatea.


Contactat de Noi.md, directorul pieței Eurostar Co SRL, Victor Oglindă, spune că unicul lucru pe care-l poate face în acest condiții, este să prelungească perioada de achitare a chiriei pînă la toamnă, însă nicidecum nu poate face nicio reducere.

„Mie Primăria sau Guvernul nu mi-au făcut nicio reducere. Eu le-am spus că lunile de carantină se amînă pînă în toamnă, asta e tot ce pot face eu. Administarea pieței auto are aceleași cheltuieli, indiferent că ei lucrează sau nu. E vorba de pază, curățenie, evacuarea gunoiului, iluminare și multe altele. Eu am achitat impozitele pentru toate aceste luni. Piețele nu au fost scutite de nimic”, a declarat Oglindă.

Cu buzunarele goale și plini de datorii, comercianții din piața Eurostar Co SRL cer sprijinul autorităților locale, întrucît, spun ei, nu au de unde achita chiria pentru buticurile în care nu au mai pus piciorul de la începutul lunii martie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load