COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vînzătorii de suveniruri din scuarul „Mihai Eminescu" își vor vinde marfa în alte spații ale orașului

Vînzătorii de suveniruri din scuarul „Mihai Eminescu" își vor vinde marfa în alte spații ale orașului

Primăria municipiului Chişinău informează că scuarul "Mihai Eminescu" din centrul capitalei va fi reabilitat, pentru a aduce un omagiu marelui poet, dar și pentru a oferi spațiul respectiv pentru locuitorii urbei.

Totodată, comercianții care activau anterior aici vor fi reamplasați în alte spații. Informaţii în acest sens au fost prezentate de viceprimarul Inga Ionesii, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale.

Un grup de lucru din cadrul Primăriei examinează posibilitatea de strămutare a comercianţilor care activau în Scuarul ,, Mihai Eminescu", fiind identificate cîteva variante de amplasare, în condițiile cînd scuarul „M. Eminescu" urmează a fi reabilitat. „Vom propune mai multe variante pentru amplasarea comercianților respectivi. Însă activitatea acestora nu va mai fi ca odinioară. Vor fi amenajate spații pentru comerț și vor fi oferite autorizații de amplasare pentru fiecare", a menționat Inga Ionesii.


Viceprimarul a ținut să precizeze că intenția autorităților locale nu este de a sista activitatea comercianților vizați, ci să fie creată o alee de arte, cu expunerea lucrărilor pictorilor, a meșterilor populari, precum și suveniruri. Totodată, grupul de lucru urmează să propună un concept de modernizare a Scuarului ,,Mihai Eminescu".

La rîndul său, primarul general, Ion Ceban, a declarat că prin reabilitarea scuarului, autoritățile publice locale vor aduce un omagiu poetului Mihai Eminescu.

În altă ordine de idei, viceprimarul Inga Ionesii, a menţionat că autoritățile caută soluții și pentru reamplasarea celor circa 300 de comercianţi care îşi desfăşoară activitatea pe Calea Basarabiei, în mod ilegal și în lipsa autorizaţiilor de comerţ. Totodată, Primăria Chișinău examinează posibilitatea de a transfera activitatea comercianţilor din piaţa improvizată pe o platformă online, prin intermediul căreia aceştia îşi vor putea vinde materialele de construcţie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load