COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Veste bună pentru moldovenii pasionaţi de jocuri video

Veste bună pentru moldovenii pasionaţi de jocuri video

Moldovenii împătimiţi de jocurile video au şansa să transforme pasiunea în sport de performanţă.

În Capitală a fost deschis primul centru pentru cybersport, unde zilnic, tinerii vor putea să se antreneze, iar ulterior să formeze o echipă pentru a participa la campionatele internaţionale.

Gleb Belev, în vîrstă de 18 ani, povesteşte că atunci cînd era mic şi prietenii săi ieşeau să bată mingea prin curte, el rămînea acasă şi juca fotbal online. Tînărul spune că şi-a propus să devină un profesionist.

"Scopul nostru este să devenim cei mai buni jucători din Moldova şi să dezvoltăm această activitate în ţara noastră. Chiar vrem să participăm şi la competiţiile internaţionale", a zis Gleb Belev, jucător.


Centrul pentru practicarea cybersport-ului se întinde pe o suprafaţă de peste 300 de metri pătraţi. Aici au fost instalate 10 calculatoare, un proiector şi a fost amenajată o zonă pentru relaxare. Investiţiile au fost făcute de doi tineri, din bugetul lor personal.

"Ne vom strădui ca să ridicăm Republica Moldova la un nivel mai înalt în lume. sînt foarte mulţi tineri în ţară care sînt interesaţi de acest gen de sport şi vor ca să se dezvolte", a declarat Alexei Vlosov, fondatorul centrului pentru cybersport.

Cei care au participat la evenimentul de inaugurare spun că era necesar un asemenea spaţiu pentru pasionaţii de competiţii virtuale.

Intrarea şi înregistrarea tinerilor la programul de antrenament sînt gratuite.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load