COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Urşii de la Grădina Zoologică din capitală, în libertate

Urşii de la Grădina Zoologică din capitală, în libertate

Cei doi urși de la Grădina Zoologică din capitală se vor muta, primăvara viitoare, la casă nouă. Un spațiu de circa șase mii de metri pătrați urmează să le înlocuiască cușca de 30 de metri pătrați în care locuiesc acum.

Nu demult a fost desemnat cîștigătorul licitației pentru construcția volierelor pentru urși, iar în scurt timp vor începe lucrările.

Directorul Grădinii Zoologice din Chișinău, Alexei Hanțațuc, a declarat pentru IPN că lucrările urmează să fie desfășurate pe parcursul acestui an, iar după ce se vor trezi din hibernare, cei doi urși bruni vor fi mutați în spațiul nou amenajat. Pe lîngă faptul că suprafața va fi una considerabilă, în comparație cu actuala cușcă, în proporție de 90% va fi mediu natural. Ușii vor putea urca pe copaci, vor putea vîna pește în lacul care urmează să fie amenajat.

Cei doi urși bruni au peste 25 de ani, iar actualele cuști au fost construite încă acum 40 de ani. Directorul Grădinii Zoologice spune că în perspectivă este examinată posibilitatea de a aduce la Zoo urși siberieni, care ajung să cîntărească și 700 de kilograme. Urși bruni de la Grădina Zoologică din Chișinău au cîte 170 de kilograme.


Din 1 iunie, la Zoo va fi deschisă pentru vizitatori Curtea Rurală, unde vor fi aduse capre, iepuri, păsări, hamsteri și un măgăruș, pe care copiii îi vor putea mîngîia, îi vor putea hrăni și vor putea face poze cu ei.

Grădina Zoologică poate fi vizitată zilnic între orele 08.00 și 20.00 în perioada de vară și între orele 09.00 și 17.00 – în perioada de iarnă. Pentru copiii pînă la șapte ani intrarea este gratuită, pentru elevi, studenți și pensionari taxa este de cinci lei, iar pentru ceilalți – 30 de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load