COVID-19 în MOLDOVA

Unde s-au mutat comercianţii evacuaţi din pavilionul de lîngă piaţa Delfin

Unde s-au mutat comercianţii evacuaţi din pavilionul de lîngă piaţa Delfin

Una spun și alta fac. Comercianţii evacuaţi din pavilionul de lîngă piaţa de pe strada Alba Iulia din Capitală s-au mutat peste drum.

Autorităţile municipale le-au permis să-şi instaleze tarabele pe trotuarul de vizavi, dar spun că autorizația este valabilă doar pentru o lună, pînă le vor identifica un alt spaţiu, transmite publika.md.

Vînzătorii s-au instalat pe trotuar acum cîteva zile. Pe lîngă flori, ei au mai adus şi cîteva vase cu apă, iar unul dintre ei a blocat un loc de parcare.


Unii pietoni cred că vînzătorii ar trebui să-şi comercializeze florile în locuri special amenajate puse la dispoziţie de Primărie, mai ales că autorităţile le-au evacuat pavilionul.

Pe alţii, însă, nu-i deranjează piaţa de flori improvizată pe trotuar.

Vînzătorii au refuzat să discute cu noi şi s-au arătat deranjaţi că sînt filmaţi.

Pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, susţine că vînzătorii au autorizaţie de comercializare a florilor pînă în 15 septembrie. După această dată, autorităţile vor lua o decizie în cazul lor.

Vadim Brînzaniuc, pretorul sectorului Buiucani:"Noi vom veni cu o soluţie. Fie că va fi un pavilion pe care îl vom oferi în locaţiune acestor comercianţi, fie că le vom permite lor să-şi amenajeze. Suntem în discuţii şi vom găsi o soluţie pentru ca aceşti oameni să aibă un loc de muncă. "

La sfîrşitul lunii iulie, autorităţile au evacuat un pavilion în care mai mulţi comercianţi vindeau flori. Motivul a fost că autorizaţiile emise de Primărie au expirat încă anul trecut, astfel încît comerţul era ilegal.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load