Un trandafir gigant a apărut în parcul Valea Trandafirilor din Capitală (FOTO)

Un trandafir gigant a apărut în parcul Valea Trandafirilor din Capitală (FOTO)

Cel mai mare trandafir din Moldova poate fi admirat în parcul "Valea Trandafirilor" din Capitală. Floarea uriaşă are doi metri înălţime şi a atras privirile tuturor oamenilor care, de Ziua Îndrăgostiţilor, au ieşit la plimbare.

"Am venit cu dorinţa de aduce cît mai multă dragoste vizitatorilor parcului Valea Trandafirilor şi anume de a înfrumuseţa Aleea Colorată în ajun de ziua îndrăgostiţilor. Trandafirul este făcut dintr-un material rezistent la o umezeală, uşor pentru a nu creea pericol pentru zonă publică" a spus Otilia Cotruţă, coordonatorul proiectului "Parcul Meu".

În pofida vremii mohorîte, oamenii se opreau din drum pentru a-și face poze lîngă trandafir și pentru a-l examina îndeaproape.

Nu este singura surpriză care-i aşteapta în parc pe amatorii de plimbări. Un actor de pantomimă a împărţit trecătorilor cîte un măr - simbol al dragostei, fertilității și norocului. 

"În secolul şapte cei care îşi doreau să se demonastreze dragosta faţa de persoana iubită îmrpărţea un măr în jumătate. Acesta le aducea fericirea şi bucurie în familie", a mai spus Otilia Cotruţă, coordonatorul proiectului "Parcul Meu".

În parc a mai fost inaugurată o expoziție de fotografii. Acestea vor fi expuse pe Aleea Colorată pînă la Dragobete, sărbătoare marcată în data de 24 februarie.
 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load